Vädjar till publiken: Kom tillbaka

TT-SPORT

Handboll. Sverige vann inför fullsatta läktare i EM-premiären mot Spanien. Nu hoppas spelarna att publiken kommer tillbaka nästa match - där intresset hittills varit svalare.

– Jag tror att det gör mer för oss än vad publiken inser, säger Anna Lagerquist.

Hovet i Stockholm var fullsatt - 7 900 personer - när Sverige slog Spanien med 25-19 i premiären av handbolls-EM på hemmaplan.

– Vi njöt nog varje sekund. Det är inte ofta vi kan sjunga nationalsången tillsammans med publiken, så det var jätteroligt, säger Nathalie Hagman.

Sabina Jacobsen:

– Jag fick ju gåshud. Jag har nog aldrig spelat inför så här mycket publik som hejar på mig och laget. Och alla är gula, det är fantastiskt. Det är bra för svensk handboll.

Men inför matchen mot Slovenien på tisdag, som startar klockan 20.45, är på förhand bara knappt 4 000 biljetter sålda.

De svenska spelarna hoppas dock att fler kommer tillbaka efter den fina starten på turneringen.

– Det tycker jag verkligen att de ska göra, de hjälper oss otroligt mycket i dag. Vi känner verkligen stödet. När vi går ner lite i perioder så kommer vi lättare tillbaka och det är tack vare dem, säger Jacobsen.

Publikstödet gör att Sverige vill satsa på att spela en attraktiv handboll.

– Det är en extra sporre. Vi vill ju visa svenska folket att handbollen är fantastisk att kolla på och att den sprids ännu mer. Därför försöker vi spela så bra och underhållande handboll som möjligt, säger Jacobsen.

Mittsexan Anna Lagerquist gjorde mästerskapsdebut mot Spanien.

– Fantastiskt härligt med den här stämningen. Jag tror att det gör mer för oss än vad publiken inser. Jag hoppas verkligen att vi bjöd på rolig handboll så att det kommer mycket folk till de två nästa matcherna också. För det gör jättemycket. Det gör jättemycket för energin, säger hon.

TT