Ny Örebroförlust mot Rögle

TT-SPORT

Ishockey. På fredagen blev det hela 0-5 i baken.

Under lördagen var siffrorna mildare - men en svag start gav Örebro en ny förlust mot jumbon Rögle.

– Det finns bara en väg nu, och det är uppåt, säger lagkaptenen Viktor Ekbom till C More.

Fredagens storförlust på bortaplan kan inte beskrivas på annat sätt än som en ren kollaps från Örebro och nya tag skulle tas när laget fick chansen att revanschera sig direkt via ett nytt möte med Rögle, den här gången på hemmaplan.

Men då lät hemmaspelarna, som borde vara taggade till tänderna, gästerna gå upp till en klar ledning under de två första perioderna.

När Ludvig Rensfeldt satte 3-0 med knappa minuten kvar av andra perioden så var det hans tredje mål på tre matcher, men framför allt ett mål som skulle visa sig vara matchavgörande.

– Det är en individuellt bra prestation av Rensfeldt som är oerhört het nu. Det är kul att se, säger Rögles lagkapten Christopher Liljewall till C More.

Snyggade till siffrorna

För även om Örebro vaknade i den tredje perioden så var det för lite, för sent. Martin Johanssons och Glenn Gustafssons reduceringsmål under slutforceringen räckte bara till att snygga till förlustsiffrorna till 2-3 - och Örebro föll alltså igen, för andra gången på två dagar, mot tabelljumbon Rögle.

– Jag är ändå stolt över att vi gör ett så tappert försök i sista perioden, men det håller inte att ha tre mål att hämta upp, säger Viktor Ekbom.

"Ska träna hårt"

Förlusten var Örebros fjärde på de fem senaste matcherna och laget har nu längre upp till slutspelsstrecket än ner till strecket som avskärmar kvalserielagen. Kanske kommer uppehållet lägligt för närkingarna:

– Nu har vi lite uppehåll här där vi ska träna hårt och komma ihop som grupp ännu mer och det finns bara en väg nu och det är uppåt, säger Ekbom till C More.

Rögles andra raka seger gör att laget knaprar in på lagen ovanför; skåningarna har nu bara en poäng upp till nästjumbon Leksand men fortsatt sex upp till rätt sida av strecket.

– Det är skönt för killarna, otroligt starkt, säger Rögletränaren Anders Eldebrink till C More.

TT