Schwarz jobbar gärna med landslaget

Publicerad 2015-01-12

Abu Dhabi. Patrik Andersson säger att han gärna blir ny landslagschef.

Här är en annan gammal storspelare som också vill jobba med landslaget:

– Det skulle vara en ära, säger Stefan Schwarz, 45.

Den defensive mittfältaren debuterade i landslaget mot Förenade Arabemiraten 1990. En match där han, kort efter sitt inhopp, tog hand om en frispark och tryckte in bollen i mål.

– Det var några rutinerade rävar i närheten, men det gällde att göra avtryck direkt, säger Schwarz och skrattar åt händelsen på Zayed-stadion bara några hundra meter bort.

Några månader senare fick han plats i Olle Nordins VM-trupp till Italien. Fyra år senare var han en av bronshjältarna i USA och spelade i landslaget fram till 2001.

Nu är han tillbaka i Abu Dhabi.

– För att träffa en kompis som jobbar här, säger han.

Letar jobb

Då passade Schwarz på att besöka landslagets träning och på torsdag ser han landskampen mot Elfenbenskusten. Schwarz har tränarlicens i både Sverige och Portugal och letar nytt jobb. Han säger att han tackat nej till några erbjudanden.

– Jag har haft några jobb på gång, andra har varit nära men det har inte blivit något. Vi får se var vi landar, säger Schwarz som har kvar sin bas i Cascais utanför Lissabon.

TT: Vad gör du just nu?

– Jag håller i Atlantic Cup som börjar 29 januari. IFK Göteborg och Örebro är två lag som är med. Annars följer jag portugisiska lagen ganska mycket, lite England, lite Italien. Jag träffar tränare och följer dem i några dagar.

"Aldrig säga nej"

TT: Du är under utbildning, med andra ord?

– Det är man alltid.

TT: Om landslagschefen Lasse Richt hör av sig och vill ha din hjälp... skulle du vara intresserad?

– Absolut. Jag skulle aldrig säga nej. Jag kan inte säga något annat. Det är alltid en ära. Landslaget är alltid något speciellt, säger Schwarz.

TT:s utsände