TT-Sport

Woods utslagen - säsongen över?

TT-SPORT

Louisville, Kentucky. Samtliga fyra svenskar klarade kvalgränsen och får spela vidare i helgen.

För Tiger Woods är dock det roliga slut.

Två raka 74-rundor innebär att PGA-mästerskapen, och troligen resten av säsongen, tog slut redan i förtid.

Frågan är om det ens var roligt i början.

Den före detta världsettan var hemma och kurerade sin onda rygg ända fram till i onsdags, dök upp på Valhalla GC och sade att allt kändes bra, men lyckades sedan inte få i några puttar i torsdags och under den andra rundan på fredagen kände han smärtor i ryggen - dock inte på samma ställe där han opererades i vintras.

– Jag kunde inte riktigt svinga bakåt. Framåt var det inga problem, men bakåt gick det inte. Redan på rangen inför rundan insåg jag att det kanske inte var en bra idé att spela, men jag är inte direkt en o-envis person, säger Tiger Woods.

Han slutade på en medioker 117:e plats, och lär med största sannolikhet inte ta sig in i Fed Ex-slutspelet, vilket gör att han får koncentrera sig på att kurera ryggen och spela någon småtävling under hösten.

Även ett eventuellt Ryder Cup-deltagande är osäkert.

Ryder Cup-kaptenen Tom Watson:

– När det gäller Tiger har jag sagt att det hänger på två saker: Att han är skadefri och att han spelar bra. Det gäller alla spelare i laget, säger Watson.

Skulle deadline vara nu lär han inte få en plats i USA-laget.

Och Tiger kan inte svara på vad han skulle säga om han får ett samtal.

– Jag vet inte. Han har inte ringt, säger Woods.

– Jag försökte allt jag kunde i dag, men jag spelade inte bra. Två 74:or är inte bra, speciellt inte eftersom jag tycker att banan var nåbar och man kunde spela aggressivt. Men ryggen ömmade, inget snack om att den var öm. Det gällde bara att försöka genomlida rundan.

Förutom Henrik Stenson (ligger på nionde plats) får även Robert Karlsson (26:a) samt Jonas Blixt och Fredrik Jacobsson (båda 38:a) spela vidare i helgen.

Rory McIlroy leder tävlingen.

TT:s utsände

Publisert:

Aftonbladet

/

Senaste Nytt

/

TT-Sport