TT-Sport

Hansdotter jagar en växel till

TT-SPORT

Levi. Frida Hansdotter rivstartade slalomsäsongen med en ny andraplats.

Men för att drömmen om VM-guld och seger i slalomcupen ska slå in kräver hon mer av sig själv.

– Jag tycker att jag borde kunna få in en växel till, säger hon.

Samtidigt som fjolårets dominant, amerikanskan Mikaela Shiffrin, inte blev bättre än elva i slalompremiären i finländska Levi, tog Frida Hansdotter vid precis där den förra säsongen slutade - med en andraplats.

Norbergsåkaren var oerhört stabil i fjol. Efter bland annat en seger och tre andraplatser blev hon också tvåa i slalomcupen bakom Shiffrin.

Men det är förstås inte tvåa som svenskan vill vara den här säsongen.

– Jag är supernöjd och känner att jag har jättebra åkning. Samtidigt fattas det lite klipp och det där sista öset. Jag tror att jag kommer att kunna åka ännu fortare, säger Hansdotter.

– Självklart hoppas jag att jag ska kunna göra en ännu bättre säsong än förra året. Det är klart att jag vill ta hem cupen.

Går för guld

Hon hymlar inte heller med att en guldmedalj är det stora målet för säsongens höjdpunkt, VM i Colorado i februari.

– Det är ju mitt mål, att åka dit och ta hem guldet, att komma hem med en medalj, säger 28-åringen.

I lördagens premiärtävling slutade hon tvåa för tionde gången i världscupkarriären. För en gångs skull dock inte bakom Shiffrin. I stället höll sig slovenskan Tina Maze framme och slog svenskan med 34 hundradelar.

– Skönt att Shiffrin inte är omänsklig. Men hon kommer ju att komma tillbaka. Det var nog mer en tillfällighet att hon inte var i toppen, säger Hansdotter, som vanligt en väldigt nöjd tvåa trots allt.

– Man strävar ju alltid efter att vinna, men Maze var stark i dag och jag är supernöjd med att komma tvåa.

Snopet för "PH"

Det var dessutom nära en svensk pallplats till. Men Maria Pietilä Holmner, trea inför det andra åket, tappade en placering till den snöpliga fjärdeplatsen - dessutom bara sju hundradelar efter österrikiska trean Kathrin Zettel.

– Fyra vill man ju helst inte vara. Men... den här backen är brant och vi kommer inte överens. Så jag tycker att jag gjorde det riktigt bra, säger Pietilä Holmner.

Även landslagets damchef Fredrik Steinwall var hyfsat nöjd efteråt, trots att det utöver Hansdotter och Pietilä Holmner bara var en svenska till - Sara Hector på 19:e-platsen - som tog poäng i Levi.

– Det var lite högt och lågt. Men en jättebra start, tvåa och fyra. Man är girig om man alltid vill ha två på pallen, säger han.

– Vi tog väl vid lite där vi slutade i fjol med Frida och Maria. Vi ska väl kunna ge Shiffrin en match i cupen.

TT:s utsände

Publisert:

Aftonbladet

/

Senaste Nytt

/

TT-Sport