Liten effekt för Mora

Publicerad:
Uppdaterad:

Mora. Tränarbytet gav en liten effekt för Mora. En sen kvittering gav en poäng men Bofors avgjorde sedan i förlängningen, vann 2-1.

Bofors ser alltmer ut som ett lag för kvalserien.

– Vi jobbar med kontinuitet. Det betalar sig, sade sportchefen Stefan Bengtzén.

Mora har haft en jobbig period i ishockeyallsvenskan. Efter den fjärde raka förlusten fick Harald Lückner sparken, Lars Ivarsson tog över som huvudtränare.

Stundtals visade Moraspelarna upp bra fart, men dalalaget var påfallande ineffektivt. Mora borde gjort mål redan i första perioden men avsluten var allt annat än bra. Inte förrän 36 sekunder före full tid lyckades Robin Gartner kvittera. Glädjen i Moralägret var stor, men slocknade snabbt eftersom Bofors avgjorde 51 sekunder in i förlängningen genom Kristoffer Näslund.

"Något har hänt i Mora"

– Vi pratade inte så mycket bågar och sånt innan matchen. Men killarna jobbade och slet, det är jag nöjd med. Får vi ge det här lite tid tror jag det blir bra, sade Ivarsson.

Bofors tränare Sam Hallam valde att berömma både Mora och sitt eget lag.

– Det märktes att något hänt i Mora. De körde verkligen på, vi fick slita rejält. Vi saknade sju spelare som normalt är med i startuppställningen men det kanske var bra att vi fick röra om lite i laget efter segern i derbyt mot Örebro. Jag är grymt nöjd med vår insats, sade han.

För Bofors har säsongen varit mer lyckad än någon tippade innan seriestart. Lågbudgetlaget ligger tvåa efter Örebro och har efter segern i Mora 14 poäng ner till tabellfyran Leksand. Kvalserien hägrar.

Rögles svit bruten

– Ibland trillar bitarna på plats, som de gjort nu. Vi jobbar mycket med kontinuitet, sade sportchefen Stefan Bengtzén som inte vill sikta längre än kvalserien.

– Målet att vara ett etablerat lag i allsvenskan, lukta på kvalserien då och då. Vi är lillebror, har Färjestad sex mil bort och jobbar efter det. Fast det är klart, skulle vi lyckas med det som Mora, Rögle och Växjö lyckats med - nå elitserien - skulle vi absolut anta den utmaningen också, fortsatte han.

Örebro kom tillbaka snabbt efter förlusten mot Bofors, satte stopp för Rögles nio raka matcher långa segersvit. Örebro vann med 5-2.

Västerås bröt en två matcher lång måltorka och besegrade Södertälje hemma, 4-0.

TT

Publicerad: