TT-Sport

Lindstedt finalföll mot skrällduon

TT-SPORT

Stockholm. Robert Lindstedt och hans partner Horia Tecau blev nästa offer för skrällduon Jonathan Marray och Frederik Nielsen - som tog hem dubbelfinalen i Wimbledon.

Att de ens var i final var en sensation.

Nej, det blev inte tredje gången gillt för svenske Robert Lindstedt och hans rumänske dubbelpartner Horia Tecau. De förlorade Wimbledonfinalen för tredje året i rad.

Och årets upplaga av turneringen fick sensationella vinnare.

Jonathan Marray blev inte bara den förste britten att vinna dubbeln i Wimbledon sedan 1936. Med sin partner, danske Frederik Nielsen, blev duon även det första wildcard-paret att ta sig till final i turneringen.

Att de dessutom vann, som oseedade, är en bedrift som bär bragdens stämpel.

– Det här är overkligt, jag vet inte om det kommer att hända igen, sade Nielsen kort efter segern i avgörande set, 4-6, 6-4, 7-6, 6-7, 6-3.

– En stor ära att vara den förste britten sedan 1960 i final. Vi var menade att vara här, sade Marray.

I damsingelns final tidigare på lördagen motsvarade storfavoriten Serena Williams förväntningarna och tog sin femte Wimbledon-titel efter att ha besegrat polskan Agnieszka Radwanska med 2-1 i set.

Så sent som i februari 2011 var Williams nära att dö efter att ha drabbats av flera blodproppar. Hon blev så glad att hon klev upp på läktaren efter finalsegern och firade med sin pappa och systern Venus.

Sedan fick familjen fira igen. Senare på lördagskvällen vann Serena och Venus Williams även Wimbledonfinalen i damdubbeln. Systrarna slog tjeckiskorna Andrea Hlavackova och Lucie Hrdecka i två raka set, 7-5, 6-4.

TT

Publisert:

Aftonbladet

/

Senaste Nytt

/

TT-Sport