Anette Norberg utslagen i nattduell

Publicerad 2015-04-12

Tv. Idrottsstjärnorna skivade salami, fick elchocker och sköt armborst.

Till slut stod Anette Norberg återigen i nattduellen och den här gången tvingades hon lämna "Mästarnas mästare".

Fokusering och strategi var tävlingstemat i veckans avsnitt av SVT:s "Mästarnas mästare". Bland annat ställdes deltagarna inför den fruktade grenen "Elkontroll" där man får en elektrisk kyss om man inte håller tungan rätt i mun.

– Det känns läskigt, man har ju sett det på tv och fått ont i kroppen bara av att titta, sade hockeyspelaren Danijela Rundqvist inför utmaningen.

Rädslan verkar dock ha hjälpt henne. Rundqvist vann grenen överlägset och blev också veckans totalsegrare - för andra veckan i rad var hon därför immun inför nattduellen.

Svårt val

Där hamnade i stället kanotisten Anna Olsson som lyckades sämst i programmets tre tävlingar. Hon funderade sedan länge på om hon skulle välja att duellera mot Anette Norberg, Magnus Muhrén eller Björn Lind.

– Jag vill ju tillbaka hit, jag vill fortsätta tävla, så jag har försökt tänka vad som skulle ge mig bäst chans och det har inte varit lätt. Men det blir Anette, sade Anna Olsson.

Curlingstjärnan Anette Norberg överraskade sedan genom att välja den klassiska stavduellen - trots att hon förra veckan besegrade Glenn Hysén i den nya balansduellen.

Tajt match

Och efter en tajt match stod det klart att det blev Norberg som tvingades lämna "Mästarnas mästare". Hon har haft det kämpigt i tävlingarna då hon vid inspelningarna inte var helt återställd efter den canceroperation hon genomgick i fjol.

– Jag är inte riktigt fysiskt återställd så det är rättvist att de bästa är kvar, sade hon och berättade sedan om vad som varit det bästa med programmet:

– Att få lära känna de andra och umgås med dem hela dagarna. Det var det jag såg fram emot.

Nästa vecka är det gruppfinal i "Mästarnas mästare". Då ska det avgöras vilka två mästare som går vidare till slutfinalen.

TT