TT-Sport

Wissman kritisk till SM-upplägget

TT-SPORT

Stockholm. Förra året vägrade han springa SM-semifinal på 400 meter och åkte hem i stället.

Nu funderar Johan Wissman på att strunta i inne-SM.

– Det blir för många lopp med försök, semi och final, förklarar han.

Johan Wissman var bara en hundradel från sitt eget europeiska rekord (32,61) på 300 meter vid en gala i Lievin på tisdagskvällen. Men svensk friidrotts just nu starkast lysande stjärna har inte med inomhus-SM i Bollnäs i sin tävlingskalender.

– Nej, vi får se hur det blir, säger Wissman till TT.

– Jag får se hur kroppen känns, och om jag springer blir det nog bara 200 meter. Men om det blir tre lopp så ställer jag nog inte upp alls, det sliter för mycket på kroppen.

Wissman visade redan under SM-tävlingarna i Västerås i fjol vad han tyckte om standardupplägget med försök, semifinal och final under en mästerskaphelg. Då joggade Wissman hem sitt försöksheat på 400 meter innan han ilsken och förbannad lämnade Arosvallen och struntade i semifinalen.

Till friidrottsförbundets årsmöte i Malmö 28-29 mars har Örgryte lämnat in en motion för att få bort semifinalomgången på alla distanser som är 300 meter eller längre.

"I stället för en semifinalomgång löper man i stället A- och B-final när det är så många deltagare att det enligt nuvarande schema krävts semifinaler. B-final löps först och resultaten från bägge finalerna summeras för en slutlig resultatlista", skriver Örgryte i sin motion.

Ett förslag som får helhjärtat stöd från Johan Wissman:

– Att ha A-final och B-final är en väldigt bra idé.

Helsingborgssprintern har just nu två lopp inplanerade inför inomhus-EM i Turin, 6-8 mars. Han ska springa 400 meter vid galan i Globen den 18 februari och samma distans i Birmingham tre dagar senare.

Om han dyker upp till inne-SM i Bollnäs den 28 februari återstår att se.

TT

Publisert:

Aftonbladet

/

Senaste Nytt

/

TT-Sport