TT-Sport

Ingen DC-tennis i Stockholm

TT-SPORT

Stockholm. Stockholm hinner inte ta över Davis cup-matchen mot Israel.

Tiden blev för knapp.

Tennis inför tomma läktare väntar i Malmö.

Under tisdagen insåg Stockholms stad att man inte skulle hinna med alla förberedelser som krävdes för att ta över arrangemanget från Malmö.

"Vi har nu undersökt alla tänkbara möjligheter för Stockholms stad att ta över ansvaret från Malmö kommun, och varit i kontakt med polisen om de nödvändiga säkerhetsarrangemangen. Tyvärr har det visat sig att det inte är möjligt att flytta matchen till Stockholm på bara några dagars varsel. Allt måste vara klart redan till på söndag." skriver kultur- och idrottsborgarrådet Madeleine Sjöstedt (FP) i ett pressmeddelande.

Ville ta över

Efter Malmö fritidsnämnds nej till publik pågick en febril aktivitet för att flytta Davis cup-matchen till Stockholm. Målsättningen var att få matchen den 6-8 mars till stånd i Kungliga tennishallen med publik på läktarna.

Malmö godkände en flytt till Stockholm, samtidigt som man parallellt jobbade för att arrangemanget ska vara kvar i Malmö.

– Så måste vi göra för att inte tappa fart. Enligt planeringen ska spelarna komma på söndag, säger Malmös fritidsdirektör Bo Sjöström till Sydsvenskan på nätet.

Såväl Tennisförbundet som Riksidrottsförbundet har kritiserat Malmö för beslutet att spela matchen inför tomma läktare.

– Sportsligt vore det kul att kunna erbjuda publiken världsidrott på hemmaplan och för vårt lag är det självklart roligare att spela matchen med folk på läktarna, säger tennisförbundets generalsekreterare Henrik Källén till förbundets hemsida.

Hårda bollar

Efter Stockholms misslyckade försök att ta över matchen drämmer Madeleine Sjöstedt in en hård förstaserve mot Malmö och dess politiska ledning:

– Jag hoppas nu att matchen spelas inför storpublik i Malmö i stället, som tanken var från första början, säger hon.

En boll Ilmar Reepalu (S), kommunstyrelsens ordförande i Malmö, returnerar.

– Jag förstår inte varför hon gör det här utspelet medialt att Stockholm är berett att ta det och sedan säger att de inte kan ta det. Har hon inte undersökt någonting i förväg, har hon ingen ordning på sin verksamhet, säger han till TT.

Reepalu säger att kommunstyrelsen inte kommer att ta upp ärendet för att eventuellt ändra beslutet om att matchen ska spelas utan publik.

– Det går inte. Vi har gjort en säkerhetsbedömning med polis och andra och den är väldigt entydig, säger han. Vi har tagit på oss det här och vi ska genomföra det på ett tryggt och säkert sätt som det går så att inte idrotten blir en politisk arena. Vi försöker genomföra det här på ett sportsligt bra sätt.

TT

Publisert:

Aftonbladet

/

Senaste Nytt

/

TT-Sport