TT-Sport

AIK vände och vann

TT-SPORT

Stockholm. Det dröjde länge och AIK var riktigt pressat av Gefle.

Men till slut fick laget ordning på sitt offensiva spel. Med två snabba mål i slutet av matchen kunde AIK vända underläget och vinna matchen med 2-1.

I första halvleken märktes tydligt att AIK har stora problem med sitt anfallsspel. Laget hade stort bollinnehav, men mycket mer än så blev det inte. Bollen gick runt i laget, men spelarna skapade inga direkta farligheter. AIK:s enda riktigt skarpa målchans kom i 41:a minuten då Eero Markkanen hade en lobb som gick över Gefles målram.

Då hade matchbilden redan svängt till Gefles fördel. Laget växte in i matchen och när Simon Lundevall började regera på mittfältet och matade sina forwards Johan Oremo och Dioh Williams med bollar var AIK pressat. Fyra minuter in på andra halvlek kom Gefles ledningsmål. Det var Dioh Williams som fick en fin passning på högerkanten och sköt direkt i mål.

Gefles övertag fortsatte, men när det såg som mest skakigt ut för AIK vände det. Alexander Milosevic höll sig framme i den 74:e minuten och gjorde säsongens första mål. AIK var tillbaka i matchen.

Fem minuter från slutet kom segermålet. Inhopparen Kennedy Igboananike utnyttjade en miss i Gefles försvar och slog in segermålet.

TT

Publisert:

Aftonbladet

/

Senaste Nytt

/

TT-Sport