Gulldén om placeringsmatchen: "Betyder mycket"

avTT

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: Janerik Henriksson/TT
Isabelle Gulldén.

VM-medaljerna försvann med förlusten mot Montenegro.

Nu får Sverige sikta in sig på att få ett lättare OS-kval.

– Den betyder mycket, säger Isabelle Gulldén om placeringsmatchen mot Tyskland.

Sveriges stora stjärna Isabelle Gulldén använder orden "tungt" och "surt" för att beskriva känslan efter 23–26-förlusten mot Montenegro.

Nederlaget i japanska Kumamoto betyder att handbollslandslaget slutar fyra i mellanrundans andra grupp och därmed är borta från VM-turneringens medaljmatcher.

– Det är klart att det är tungt. Det var ändå så pass nära men jag tycker inte att vi har kommit upp i nivå i det här mästerskapet, säger hon.

– Vi hade chansen men vi tog den inte, och det är surt.

I stället för en blågul semifinal får Gulldén & Co sikta in sig på placeringsmatchen mot Tyskland på fredag.

Det är ett möte som betyder betydligt mer än om landslaget ska sluta sjua eller åtta, då matchen avgör vilken motstånd som väntar i kvalet till sommar-OS i Tokyo.

Vid seger kommer det att bli lättare motstånd i kvalgruppen, som spelas i mars.

– Den (placeringsmatchen) betyder mycket, men oavsett vad måste vi vinna den matchen. Man vill aldrig åka hem med att ha förlorat sista matchen, säger Gulldén som nu hoppas att Svenska handbollsförbundet kan få arrangera matcherna i Sveriges kvalgrupp på hemmaplan.

– Det är alltid skönt att ha det hemma, publikmässigt och allting. Och att man inte behöver resa, det är två intensiva veckor och tre matcher i rad på en helg.

Publicerad: