Krisande HIF nollades igen – bröt förlustsviten

Simon Norberg/TT

Publicerad 2020-06-22

Helsingborgs nyförvärv Mix Diskerud debuterade i 0–0-matchen mot Elfsborg och når här högst i luften.

Helsingborg tvingades till sju förändringar i startelvan på grund av skador.

Då kom säsongens första poäng hemma mot Elfsborg efter 0–0 på Olympia.

– Vi är i det läge nu där vi behövde fajtas rejält och det gjorde vi, säger Olof Mellberg till Dplay.

Efter två förluster och totalt 0–7 i målskillnad mot Kalmar och Varberg fick Olof Mellberg slänga om ordentligt i startelvan hemma mot Elfsborg.

I skadade Andreas Granqvist frånvaro fick bland annat den tidigare landslagsytterbacken Martin Olsson vikariera som mittback.

Och han gjorde det med den äran mot Per Frick och övriga bortaspelare under 90 minuter.

Skåningarna stoppade blödningen defensivt och höll nollan på Olympia, utan att egentligen bjuda Elfsborg på några större chanser. Den enda riktigt stora chansen kom dock med bara fem minuter kvar att spela efter att målvakten Anders Lindegaard kommit snett på ett inlägg. Elfsborgsspelaren Jesper Karlsson misslyckades dock med avslutet.

Mellberg nöjd

Dessvärre för Helsingborg var det även torrt krut framåt. För tredje matchen i rad misslyckades laget med att göra mål. Ett glädjeämne för skåningarna var dock att nyförvärvet Mix Diskerud, som fick debutera i startelvan, var pigg och påhittig på mittfältet så länge han orkade. Norsk-amerikanen byttes ut efter dryga timmen.

– Det var skönt. Det var inget skönspel och extremt få målchanser. Vi är i det läge nu där vi behövde fajtas rejält och det gjorde vi. Vår statistik kring vunna dueller har inte sett bra ut de senaste matcherna. Det här var ett steg i rätt riktning. Vi har fått vända och vrida på allt senaste matcherna. Vi har haft spelare som fått spela på alla möjliga positioner. Vi har fått kasta vårt spelsätt i soptunnan i de här senaste matcherna, säger Olof Mellberg till Dplay.

Han passade också på att hylla Martin Olsson lite extra också.

– Han gör en riktigt bra match.

Nu väntar sex vilodagar för Helsingborg innan det är dags för Häcken på bortaplan. För Elfsborg, som alltjämt är obesegrade i årets allsvenska med två kryss och en seger, väntar Svensk cupen-kvartsfinal mot just Häcken på torsdag.

– Vi är jättepigga inför torsdag. Vi har tränat på bra och är redo, säger Elfsborgstränaren Jimmy Thelin till Dplay.

Följ ämnen i artikeln