Häckens första poäng men Alm inte nöjd

Henrik Skiöld/TT

Publicerad 2021-05-01

Hammarbys lagkapten Jeppe Andersen i duell med Häckens Martin Olsson.

En poäng efter fyra matcher och snacket om Häcken som en besvikelse lär inte lägga sig.

Men Martin Olsson har varit med förr – och han är inte orolig.

– Det är ingen press eller stress, säger han.

Efter tre raka förluster kom första poängen, 1–1 mot Hammarby på Tele 2 arena. Som matchen utvecklade sig mötte Häcken ännu en motgång.

Det tidiga ledningsmålet förvaltades illa, till Olssons och tränaren Andreas Alms stora besvikelse.

– Det är svårt att vara nöjd. Vi tar ledningen, vi vill inte släppa in ett mål på en fast situation. Vi tar med oss det vi inte hade tidigare, poäng. I dag känns vi som ett lag. Bra balans, tydliga med vad vi vill göra. Det känns rejält, en bra insats, men vi är inte nöjda när vi inte vinner, säger Alm till Discovery plus.

Däremot fick han på nytt se vilken nytta Häcken har och kommer att ha av Martin Olsson.

Anderssons ögon på sig

Med större delen av sin karriär bakom sig i engelska klubbar flyttade landslagsbacken hem till Helsingborg. Men han är för bra för att lira i superettan, valde i stället Häcken och var en av flera värvningar som intalade många att inför säsongen tippa klubben som en klar guldkandidat.

På grund av skada var Olsson tillbaka på planen först mot Sirius i förra omgången.

En vecka senare visade han varför han har förbundskaptenen Janne Anderssons ögon på sig, med tre veckor kvar tills EM-truppen spikas.

Den erfarne vänsterbacken ger Häcken defensiv styrka, ledarskap och med sina ideliga löpningar längs kanten är han ständigt ett hot.

"Är något speciellt"

Åtta minuter in i matchen visade han prov på det senare. Olssons pricksäkra vänsterinlägg möttes med pannan av Alexander Jeremejeff, som smet in mellan Hammarbyförsvararna Jón Gudni Fjóluson och Mohanad Jeahze.

– Jättefint inlägg av Martin. Han har knappt varit med på matcher och träningar men man märker när han är med att det är något speciellt.

– Det är något vi måste utnyttja mer, säger Jeremejeff till Discovery plus om sitt första spelmål för säsongen.

Stark andra halvlek av Hammarby

Men Hammarby reste sig ordentligt. Tonåringen Aimar Sher fick stanna kvar i omklädningsrummet i halvtid, Darijan Bojanic kom in – och det betalade sig.

En hörnvariant gav – turligt – 1–1. Bojanic slog hörnan lågt till Abbe Khalili som mötte med en bredsida i språnget. Bollen letade sig in bakom Pontus Dahlberg via en riktningsförändring orsakad av en Häckenförsvarare.

Det var inledningen på en längre, fin hemmaperiod. Mads Fenger hade en 2–1-boll inne men det dömdes bort för offside. Pontus Dahlberg fick göra flera fina räddningar när Hammarby tryckte på för ett segermål som inte kom.