Scheffler: "Mina tankar går till hans familj"

Daniel Kihlström/TT

Publicerad 2024-05-26

Den amerikanske golfstjärnan Grayson Murray hittades död efter att ha dragit sig ur PGA-tourtävlingen i Texas.

Nu sörjs 30-åringen av chockade kolleger.

– Mina tankar går till hans familj. Jag kan inte ens tänka mig hur svårt de har det just nu, säger världsettan Scottie Scheffler.

Amerikanen Grayson Murray spelade den första rundan av PGA-tourtävlingen i Fort Worth, Texas, i torsdags, men efter att ha spelat 16 av 18 hål på fredagen drog han sig ur tävlingen med hänvisning till sjukdom.

På lördagen hittades 30-åringen död. I ett uttalande berättar hans föräldrar att han tog sitt liv.

– Nyheten har inte riktigt sjunkit in ännu, men mina tankar och böner går till hans familj. Jag kan inte ens tänka mig hur svårt de har det just nu, säger världsettan Scottie Scheffler efter den tredje rundan, enligt nyhetsbyrån AFP.

”Sorgligt och tragiskt”

Grayson Murray har i flera intervjuer varit öppen med att han länge kämpat med alkoholproblem och depression. Han sade sig i januari vara nykter sedan åtta månader och tog då sin andra seger på PGA-touren. I början av året blev han medlem i PGA-tourens spelarråd där även Scheffler är en av 16 spelare.

– Jag lärde känna Grayson lite bättre de senaste sex månaderna och det går inte sätta ord på hur sorgligt och tragiskt det här är, säger Scottie Scheffler.

Peter Malnati spelade tillsammans med Grayson Murray under de två rundorna i Texas och bryter ihop när han intervjuas av tv-bolaget CBS.

– Vi är så tävlingsinriktade där ute och vi vill alla slå varandra, men så händer något sådant här och man inser att vi alla bara är människor, säger Malnati och kämpar med att hitta rösten igen.

– Det här är en så himla, himla tung dag för när du tittar på Grayson ser du en kille som har kämpat och han har varit så öppen med det. Du ser att han börjar få ordning på sitt liv och verkar mår bra av det. Det är så sorgligt, fortsätter han.

Webb Simpson har känt Murray sedan han var åtta år och de har under en tid haft samma svingcoach. Simpson fick reda på hans bortgång endast tio minuter innan han skulle slå ut på den tredje rundan.

Trodde inte det var sant

– När du hör sådana nyheter över telefonen tror du inte att det är sant först. Men så hör du hur känslosam vår svingcoach är och då inser du att det är på riktigt, säger den 38-årige Webb Simpson enligt AP.

Tourens sorgearbete kommer att pågå i månader och det måste även ske en stöttning av Murrays familj, säger PGA-tourens kommissionär Jay Monahan.

– Det är många människor på PGA-touren som kommer gå runt med sorg i hjärtat under lång tid och det är självklart även en familj som är förkrossad, och som vi måste stötta, säger Monahan.