Augustinssons Bremen nedflyttade efter dramatik

Ola Palmström/TT

Publicerad 2021-05-22

Köln jublar efter segermålet som skickar ner Bremen i andradivisionen.

Sebastian Anderssons Köln fick in 1–0 i den 86:e minuten hemma mot Schalke.

Ett mål som räddar laget från den sista nedflyttningsplatsen – och skickar ner Ludwig Augustinsson och Werder Bremen i tyska andradivisionen.

Det är första gången på 40 år som Bremen åker ur Bundesliga. Redan förra säsongen var de nära – men då lyckades laget kvala sig kvar mot Heidenheim.

Med fem minuter kvar av ordinarie matchtid såg de ut att gå samma öde till mötes den här säsongen, men Köln ville annat.

Sebastian Andersson jublade redan i den 71:a minuten när den svenske Kölnanfallaren satte dit ledningsmålet.

Men VAR-rummet hittade en häl i offsideposition på Anderssons lagkamrat – och målet dömdes bort. 15 minuter senare fick de fira ändå när Sebastian Bornauw nickade in 1–0.

Köln avancerar därmed upp till kvalplatsen och får möjlighet att spela sig kvar i Bundesliga. Men för Werder Bremen innebär det att de gör Schalke sällskap ner i andradivisionen.

Bremen kom till start utan skadade Ludwig Augustinsson och lyckades inte rå på Mönchengladbach i slutomgången. De förlorade med 2–4, sedan de varit i underläge med 0–4 efter 67 minuter. Bremen hade behövt tre poäng för att undvika nedflyttning.

Joakim Nilssons Bielefeld, som också riskerade att åka ur, besegrade Stuttgart borta med 2–0 och blir kvar i Bundesliga.

I Mainz bortaseger med 3–2 mot topplaget Wolfsburg gjorde landslagsanfallaren Robin Quaison ett mål. Det blev hans sjunde fullträff den här säsongen.

Allt inför fotbolls-EM

Stor guide med allt inför EM 2021: Spelschema, tv-tider och arenor
Här är Sveriges trupp till fotbolls-EM: Fakta om alla spelare
Alla nyheter om EM i fotboll 2021