Titelkampen lever för Tampa Bay

Av:  Emma Gyllestad/TT

Tampa Bays målvakt Andrej Vasilevskij firar med lagkamraten Victor Hedman.
Tampa Bays målvakt Andrej Vasilevskij firar med lagkamraten Victor Hedman.

Tampa Bay har fortfarande chans att göra Stanley Cup-hattrick. De senaste två årens mästarlag slog ut Toronto i sjunde åttondelsfinalmötet.

Även Carolina och Edmonton är vidare.

Tampa Bays Nick Paulk stod för lagets båda mål i 2–1-vinsten. Hemmalaget Torontos enda mål kom från Morgan Reilly.

– Jag tycker att det fanns chanser där genom hela matchen. Men slutresultatet är såklart en stor besvikelse, säger han under presskonferensen efter matchen.

Sedan 2004 har Toronto inte tagit sig vidare en enda gång från slutspelets första omgång. Förlusten frikopplar dock William Nylander och Pierre Engvall för eventuellt VM-spel för Sverige i Finland.

I kvartsfinalen möter Tampa Bay hemdelstatens andra NHL-lag – Florida Panthers.

Max Domi gjorde två mål och en assist för Carolina som vann över Boston med 3–2 i den avgörande åttondelsmatchen. Det blev hemmavinst varje gång mellan lagen i serien som avgörs i bäst av sju, där Carolina alltså drog det längsta strået med fyra hemmamöten.

Carolina kommer att spela mot antingen New York Rangers eller Pittsburgh i kvartsfinalserien. Vilket lag det blir avgörs natten mot måndag svensk tid.

Connor McDavid tog Edmonton till kvartsfinalspel genom ett mål och en assist i 2–0-segern över Los Angeles i det helt avgörande mötet. Samtidigt svarade målvakten Mike Smith för 29 räddningar.

– Det känns bra att göra det på det här sättet. Det snackas alltid om defensiva spelet så att vår grupp kunde kliva fram i avgörandet och vinna med 2–0, och alla bidrog, det känns bra, säger McDavid efter matchen.

Edmonton möter antingen Calgary eller Dallas i kvartsfinalen. De möts i en avgörande match natten mot måndag svensk tid.

Publisert: