Källström om finalen: Real har fler än nio liv

Fredrik Andersson/TT

Publicerad 2022-05-28

Blir det Karim Benzemas Real Madrid eller Liverpool som får lyfta Champions League-pokalen? Arkivbild.
Blir det Karim Benzemas Real Madrid eller Liverpool som får lyfta Champions League-pokalen? Arkivbild.

Finalrepris från 2018.

Lyckas Liverpool ta revansch på Real Madrid?

– Ska jag välja något lag så väljer jag Real, säger C Mores fotbollsexpert Kim Källström inför Champions League-finalen.

Den tidigare landslagsmittfältaren vågar inte riktigt sticka ut hakan och dra till med ett vinnande lag inför kvällens Champions League-final på Stade de France i Paris (avspark 21.00).

– Liverpool känns stabilare, men det är omöjligt att räkna bort Real. Det är det som är så spännande med den här finalen, det är två totala olikheter som möts, lite i hur det har sett ut under säsongen.

TT: En klassisk helgardering?

– Ska jag välja något lag så väljer jag Real, bara för att det hade varit så häftigt om de hade tagit det med tanke på hur det har sett ut genom turneringen.

”Pratar om mellansäsong”

Källström är inte förvånad över att de båda lagen som möttes i finalen för fyra år sedan (3–1 till Real) nu ställs mot varandra i ytterligare en final.

Möjligtvis är han lite förvånad över att Real är där i år.

– När Real förlorade hemma mot Sheriff (Tiraspol) i höstas var det nog få som såg laget som ett finallag. Man pratar lite om en mellansäsong för Real, men man vinner ändå ligan och är i Champions League-final. Real är Real, det är något speciellt över den klubben och den här tävlingen.

– Liverpool har ändå varit ett av två, tre, fyra lag som man har känt bör hamna i final, sedan är det otroligt svårt att nå hela vägen fram. De har verkligen tagit sig dit på olika sätt, men Real har varit otroliga att följa, de har fler än nio liv känns det som.

Det talar emot Real

Källström fortsätter:

– Liverpool har varit superstabila genom hela säsongen, det känns som ett väldigt väl fungerande kollektiv med en otrolig tränare och med massa kvalitet som kan avgöra matcher. Man behöver de bästa spelarna för att kunna avgöra det här.

– Det enda som talar emot Real är väl att det inte är en returmatch. De har oftast gjort en otrolig andra match, nu ska de göra det över en match, vi får se hur det fungerar för dem. Men de har en mental styrka, en erfarenhet i den här turneringen som ingen annan besitter.