Wernersson har bett laget om ursäkt

Henrik Skiöld/TT

Publicerad 2020-07-06

Victor Wernersson fick hård kritik efter sin Belgienresa.. Arkivbild.

IFK Göteborgs Victor Wernersson reste till Mechelen, skrev på ett kontrakt och missade lagets träning inför det allsvenska mötet med IFK Norrköping.

För det fick han hård intern kritik och supportrar emot sig på sociala medier. Nu har han bett laget och ledningen om ursäkt.

– Saken kunde ha skötts bättre, men vi är redo att lägga det bakom oss, säger klubbens tränare Poya Asbaghi.

Wernersson satt på ett utgående kontrakt och fick ett erbjudande från den belgiska klubben som han inte ville tacka nej till. Enligt honom och hans agent Blash Hosseini hade IFK Göteborg gett klartecken till att besöka klubben och skriva på.

Men förbehållet var att Wernersson enbart var borta under lördagen och återkom i tid för att delta i söndagens träning.

"Det blev strul"

Den missade Wernersson.

– Det blev strul. Tanken var att jag skulle komma hem, men jag missade träningen och nu står jag här. Jag har bett om ursäkt till hela laget. Det är inte okej som det blev. Jag hade aldrig åkt ned om jag vetat att jag inte skulle komma hem i tid, men jag får ta konsekvenserna.

Den första omedelbara var att Wernersson bänkades i 1–3-förlusten mot IFK Norrköping.

IFK Göteborgs sportchef Kennet Andersson fällde många hårda ord om Wernersson sedan han missat träningen. Andersson menade att han inte var informerad om var Wernersson befann sig på söndagen. På sociala medier hakade supportrar på.

Tänker ge allt

– Jag hoppas verkligen inte att fansen tar det efter den bild de fick först. Det var väldigt grovt, tycker jag. Jag kommer att ge allt för IFK Göteborg de kommande månaderna. Jag älskar alla i laget, det är som en stor familj och jag ska göra allt jag kan för klubben.

TT: Vad har du lärt dig av det här? Att det är bäst att ringa sportchefen själv?

– Jo, det kanske det är så att man slipper missförstånd. Jag vill inte att någon ska ta illa upp, men man lär sig hela tiden, säger Victor Wernersson som ansluter till Mechelen efter allsvenskans slut.

Följ ämnen i artikeln