Ibrahimovic tillbaka i Milan: "Ska ge allt"

avTT

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: Antonio Calanni/AP/TT
Zlatan Ibrahimovic är tillbaka i AC Milan. Arkivbild.

Nu är det officiellt.

Zlatan Ibrahimovic, 38, återvänder till AC Milan – där han skrivit på ett kontrakt för resten av säsongen.

"Jag ska kämpa med mina lagkamrater för att vända på den här säsongen", säger han till Serie A-klubbens hemsida.

Än är det inte färdigspelat för Sveriges främste fotbollsspelare genom tiderna.

Dagen före julafton rapporterade den italienska nyhetsbyrån Ansa att Zlatan Ibrahimovic var beredd att acceptera ett kontraktsförslag från AC Milan och under fredagsmorgonen intensifierades ryktena när La Gazzetta dello Sport publicerade flera detaljer kring kontraktet. Tidningen hade också en förstasida med Ibrahimovic och rubriken "ArrIbra!", syftande till det italienska ordet för ankomst.

Senare samma dag presenterades svensken som den sovande och krisande Serie A-jättens senaste nyförvärv i ett kryptiskt inlägg på Twitter. Där publicerades en film med bokstäverna "IZCOMING". Senare bekräftades även nyheten på Milans hemsida. Kontraktet gäller säsongen ut med option på ytterligare ett år.

"Älskar staden"

"Jag återvänder till en klubb som jag respekterar enormt mycket och till en stad som jag älskar", säger Ibrahimovic till sajten.

Han fortsätter:

"Jag kommer att kämpa tillsammans med mina lagkamrater för att vända på den här säsongen. Jag ska göra allt för att lyckas".

Ibrahimovic kommer att ansluta till laget den 2 januari för att genomgå den obligatoriska läkarundersökningen. Han kommer sedan att göra sitt första träningspass med sina lagkamrater.

Elva i tabellen

Svenskens framtid har annars varit osäker sedan han i november åkte ur MLS-slutspelet i USA med LA Galaxy, och det har inte varit givet att hans fotbollskarriär skulle gå vidare med en återkomst till Europa.

Men nu är han alltså tillbaka i klubben han tillhörde mellan 2010 och 2012 – även om det är en annan nivå på dagens Milan jämfört med det topplag han lämnade för sju år sedan.

"Il Rossoneri" ligger på en blygsam elfteplats i Serie A, som för närvarande har speluppehåll fram till den 5 januari, och är hela 14 poäng från en topp fyra-placering som innebär Champions League-spel.

Milans nästa match är på trettondagen, måndagen den 6 januari, hemma på San Siro mot Albin Ekdals Sampdoria.

Publicerad: