Gero hittade rätt när Östersund vann

Fotboll. Laget hade tre raka matcher utan mål, han själv en hel säsong. Men hemma mot Falkenberg lossnade det för anfallaren Alhaji Gero och Östersund. Med två mål och totalt 6-1 skickade jämtarna jumbon allt närmare superettan.

Han har varit ett orosmoment för motståndarförsvarare och målvakter under hela säsongen, men bollen har aldrig hittat nätmaskorna. 

Förrän nu. 

Och då lossnade det ordentligt för den nigerianska anfallaren Alhaji Gero.

Med sina två mål inom tre minuter redan i första halvlek tog han Falkenberg allt närmare degradering.

"Väldigt lycklig"

Lagkompisar och tränare kom in och kramade honom redan på väg ut till halvtidsvila och även leendet avslöjande betydelsen av att få spräcka målnollan.

– De har fortsatt och peppat mig under säsongen fast målet inte suttit. De har hela tiden sagt att målen ska komma och nu gjorde lyckades det. Jag är väldigt lycklig nu, säger Gero.

Gero, som spelat allsvenskt med Öster 2013 och sedan varit i Danmark, värvades som en målskytt till den allsvenska nykomlingen. Men de största rubrikerna hittills fick han när han för knappt två veckor sedan föll ihop medvetslös på träning efter att ha fått ett skott på halsen. Inget fel hittades efter läkarundersökning och senast mot Göteborg kunde han hoppa in sista tio minuterna.

– Jag har inte känt något mer efter det, så det är inget jag tänkt på mer efter att det hände, säger Gero.

Tillbaka i startelvan

Mot Falkenberg var han tillbaka i startelvan och sänkte alltså bortalaget med sina två mål i slutet av första halvlek fram till 3-1.

– I början på säsongen var jag skadad men sen har jag fortsatt jobba hårt, jag har kört extra träning med assisterade tränaren Billy också. Coacherna har fortsatt tro på mig, så det känns skönt.

I andra rann det på ytterligare för Östersund, som efter att ha blivit nollade mot Kalmar, Norrköping och Göteborg börjat dala i tabellen. Men segern mot FFF gör att den allsvenska platsen snart är klar även i teorin. Elva poäng skiljer ner till Helsingborg på kvalplats med fem omgångar kvar. 

"För låg nivå"

Mörkare är det för Falkenberg.

Helsingborgs förlust på fredagen och en tidig 1-0-ledning tände lagets framtidshopp för en stund. Sedan tog det roliga slut efter nya bjudningar bakåt. 

– Det är alldeles för låg nivå från vår sida, säger FFF-tränaren Hans Eklund, som inser hur detta kommer sluta:

– Vi har väl mer eller mindre accepterat att vi kommer att åka ur och få ta en nystart nästa år.

TT

Publisert: