Lindholm avgjorde för Anaheim

TT-SPORT

Ishockey. I säsongens 15:e match kom det första målet för Hampus Lindholm. Och det blev ett viktigt sådant. Lindholm satte avgörande 3-2 när Anaheim slog San Jose i NHL-ishockeyn.

Den skånske backen avgjorde med ett distinkt skott från den högra tekningscirkeln, högt i mål bakom San Joses målvakt Martin Jones. En annan svensk, Rickard Rakell inledde målskyttet för Anaheim med sitt elfte mål för säsongen.

Lundqvist petad

Henrik Lundqvist satt i båset när New York Rangers slog Chicago med 1-0 efter förlängning. Det är bara den andra gången sedan 2013 som den svenska stjärnmålvakten petas två matcher i följd.

Den finske målvakten Antti Raanta har storspelat när han fått chansen i Lundqvists ställe. I den förra matchen släppte Raanta bara in ett mål i segern mot Winnipeg.

– Du gör vad som är bäst för laget. Antti spelar bra. Jag förstår förstås, men samtidigt vill man spela. Det är upp till mig att höja mig och det enda jag kan göra nu är att träna hårt och försöka förbereda mig för nästa start, när det nu blir, säger Lundqvist till nhl.com

– Jag tror att alla vet att "Henke" är vår kille, han är vår nummer ett. Men just nu så är Anttis spel lite bättre än "Henkes" och vi måste vinna hockeymatcher, förklarar Rangers tränare Alain Vigneault sitt beslut.

Johansson gjorde mål

Marcus Johansson fortsätter samtidigt att plocka poäng i Washington. Han stod för ett mål och en assist när Buffalo besegrades med 4-1.

Men det var en annan av lagets svenskar som var först ut med att plocka poäng i matchen. Nicklas Bäckström noterades för en assist när TJ Oshie satte 1-0 till bortalaget, hans första mål efter att ha varit borta i sju matcher på grund av skada.

Washington har vunnit de tre senaste matcherna. För Buffalo har det gått betydligt tyngre, laget har förlorat tre av de senaste fyra matcherna.

TT