HV71 upp på andra plats

Publicerad 2015-01-29

Stockholm. HV71 tog säsongens fjärde raka vinst mot Leksand - 3-1 - i torsdagens SHL-ishockey. En seger som betyder att laget tog sig upp på andra plats i tabellen.

En dubbelutvisning i slutet av mittperioden fällde avgörande i en annars jämn match. Leksandsspelarna Ryan Russell och Tobias Forsberg åkte ut med knappt fyra minuter kvar, något som hemmalaget utnyttjade genom att göra 2-1. Filip Sandberg fick pucken med ryggen mot mål, kunde vända om och skjuta pucken i mål bakom Oscar Alsenfelt i Leksands mål.

– Det är utvisningarna som fäller oss lite grann. Vi blev lite mer passiva i andra perioden än i första och får försöka komma ut och höja tempot nu, sade Leksands lagkapten Johan Ryno till C More efter den andra perioden.

I tredje perioden var Linus Hultström ett stolpskott från att kvittera. I stället kom 3-1 efter 10.38 när Riley Holzapfel fick en drömträff på pucken, framspelad av Jesper Williamsson.

HV71 har fyra raka segrar och målskillnaden 11-6. Före det hade Jönköpingslaget fyra raka förluster och målskillnaden 8-19.

– Defensiven är väldigt bra just nu. Vi har flera skadade spelare och många unga spelare som spelar. Men alla jobbar efter game plan defensivt. Jag är nöjd med både ansats och insats, sade HV71:s tränare Andreas Johansson.

TT