"Mauler" kunde inte ignorera skadan

Publicerad 2014-07-24

Stockholm. MMA-stjärnan Alexander Gustafsson kunde inte ignorera knäskadan.

"The Mauler" missar returmötet med Jon Jones om UFC-titeln.

– Jag är besviken. Men det här är inte slutet, det är bara början, säger Gustafsson.

Beskedet kom från UFC under natten till torsdagen. Alexander Gustafsson skadade menisken i höger knä under träning tidigare i veckan och missar titelmatchen mot Jon Jones i Las Vegas.

Onsdagens magnetkameraundersökning gav ett negativt besked.

– Jag sparrade och kände att knäet knäppte till två gånger. Det gjorde inte ont. Det kändes bara konstigt. Jag fortsatte träna men när jag vaknade nästa morgon kunde jag knappt stödja på mitt högerben, säger "The Mauler" till ufc.com.

Nu blir Gustafsson borta i sex veckor.

– Det är ingen stor sak alls. Jag är besviken över att inte kunna fajtas men jag kommer tillbaka mycket starkare, säger han.

Jones nöjd

I stället för Gustafsson får den 35-årige amerikanen Daniel Cormier utmana Jones om UFC-titeln i lätt tungvikt i Grand Garden Arena den 27 september.

Ett oplanerat möte, men eftertraktat och sedan länge uppsnackat från båda sidorna och resten av världen. Redan när Gustafsson tilldelades returmatchen sade Jon Jones att Daniel Cormier var mer förtjänt av en titelchans än svensken.

– Vem förtjänar den mest? Jag skulle säga att Daniel Cormier har bättre meriter och bättre resultat, sade mästaren till Fox Sports.

Strax efter Gustafssons skadebesked twittrade Jones: "Det här är fajten jag ville ha från första början."

Minst lika exalterad var Daniel Cormier, som vunnit alla sina 15 MMA-matcher och som tidigare uttryckt att ett möte med Jones är ofrånkomligt.

– Båda är fantastiska idrottsmän och det kommer helt säkert att bli tufft. Men Jones har ett längd- och räckviddsövertag som jag tror kan bli avgörande. Jag tror på Jones på poäng, säger Gustafsson.

Lovad match

Nu väntar operation i Sverige i stället för uppladdning i USA. En ny titelmatch lär vänta för Gustafsson, men när är omöjligt att säga.

– Alex har ju blivit lovad en titelmatch. Så det är en titelmatch han kommer att få, säger managern Tomas Ghassemi till TT.

Chanserna ökar förmodligen om Jones besegrar Cormier.

– Jag vill verkligen fajtas mot honom, säger Gustafsson.

TT