TT-Sport

Svenska NHL-målvakter i bytesaffär

TT-SPORT

Ishockey. Målvakten Jhonas Enroth får flytta från iskalla NHL-jumbon Buffalo till slutspelskandidaten Dallas.

Det ger 26-åringen en hetare tillvaro i dubbel bemärkelse. För Tre Kronor kan det dock innebära att guldmålvakten inte blir tillgänglig till VM i Prag i maj.

Enroth byttes bort i utbyte mot landsmannen Anders Lindbäck.

– Det var rätt omtumlande. Och oväntat. Jag trodde nog att jag skulle bli trejdad, men inte nu. Jag var mer inställd på trade deadline i början av mars. Det känns tråkigt att lämna Buffalo, jag har varit här några år och trivs bra, men samtidigt blir det förstås kul att få komma till ett lag som är med i slutspelsracet, säger Enroth till Aftonbladet.

Både Lindbäck och Enroth har kontrakt som går ut i sommar.

Buffalo gjorde fler affärer, den stora var att plocka forwarden Evander Kane och backen Zach Bogosian från Winnipeg mot fyra spelare och ett draftval.

Enroth har spelat in sig som förstemålvakt i Buffalo, nu får han konkurrera mot finländaren Kari Lehtonen i Dallas. Å andra sidan kommer han till ett lag som bara är fem poäng från en slutspelsplats.

– Och i Dallas ska det tydligen vara 26 plusgrader i morgon. Här i Buffalo ska det bli minus tretton. Ur det perspektivet känns det ju inte alldeles fel att sätta sig på planet idag, säger han.

För Tre Kronor kan flytten innebära att Enroth, VM-guldmålvakt i Globen 2013, missar VM i Tjeckien i maj.

TT

Publisert:

Aftonbladet

/

Senaste Nytt

/

TT-Sport