TT-Sport

Otäck krasch i VM-störtlopp

TT-SPORT

Alpint. I sista hoppet tappade Ondrej Bank både kontrollen och en skida och kraschade hårt med huvudet i pisten. Tjecken gled medvetslös över mållinjen, men klarade sig utan livshotande skador.

Det var i det svåra målhoppet i kombinationsstörtloppet i alpina VM som den otäcka olyckan inträffade. Ondrej Bank, en av förhandsfavoriterna, var på väg mot en bra tid, men rammade en port, blev av med ena skidan och kraschade handlöst i snön.

Den 35-årige tjecken fick länge behandling i målområdet innan han fördes iväg med ambulans.

Undersökningen gav positiva besked. Bank klarade sig undan med en hjärnskakning, skärsår i ansiktet och en krosskada på ena benet. Enligt en rapport från sjukhuset i Vail mår tjecken enligt omständigheterna väl.

Internationella skidförbundet har satsat hårt på att göra störtloppen mer dramatiska, utan att kompromissa allt för mycket med säkerheten. Kritiken mot målhoppet i "Birds of prey"-pisten i Beaver Creek kom dock direkt.

Kroaten Ivica Kostelic är kritisk till arrangörerna och hävdar att åkarna har påtalat problemen med det sista hoppet, utan att det blivit åtgärdat.

– Nu är det för sent. Vi har sett ända sedan första träningen att åkarna har problem i det sista hoppet, sade Kostelic till SVT.

TT:s utsände

Publisert:

Aftonbladet

/

Senaste Nytt

/

TT-Sport