Norskt och svenskt i topp i O-Ringen

Publicerad 2015-07-24

Orientering. O-Ringen har slutförts.

Anne Margrethe Hausken Nordberg och William Lind blev totalvinnare.

"Detta värdesätter jag otroligt högt", säger norskan till Svenska orienteringsförbundets hemsida.

39-åriga Hausken Nordberg var närmare fyra minuter efter Simone Niggli, Schweiz, med två etapper kvar. Men Niggli, som tagit mängder med VM-guld, tappade rejält på fjärde etappen och därför sprang i stället norskan ut med drygt två minuter till godo i fredagens jaktstart.

Hon drygade ut ledningen och var först i mål på Borås Arena, 3.43 före den schweiziska veteranen. Anna Forsberg kom trea, efter att ha sprungit om Annika Billstam på sista etappen.

"Jag har satsat på att bygga upp en toppform mot VM och jag har känt de två sista dagarna att det gått väldigt bra", säger Hausken Nordberg efter fjärde raka etappsegern.

I herrklassen var det desto tajtare. William Lind, 30, var lite mer än en minut före konkurrenten Olle Boström vid start. På det långa upploppet var de tillsammans - men Lind var starkast i spurten och vann med fyra sekunders marginal. Albin Ridefelt blev trea.

"En av mina absolut största meriter. Jag blev lite förvånad när Olle kom ikapp för jag tyckte att jag hade sprungit bra", säger segraren.

VM i skotska Inverness startar nästa fredag och i den svenska truppen finns bland andra både Lind och Boström.

TT