Forsberg räddade Nashville

TT-SPORT

Ishockey. Filip Forsberg gjorde mål igen när Nashville besegrade Philadelphia med 2-1 efter straffar.

Tre Kronor-forwarden har kommit igång efter en tung säsongsinledning i NHL.

– Väldigt skönt att vi kunde visa för oss själva att vi kan spela på rätt sätt mot starka lag, säger Forsberg till Aftonbladet.

1-1-målet borta mot Philadelphia var Forsbergs fjärde för säsongen. Landslagsbacken Mattias Ekholm var inblandad i förarbetet till målet, och noterades för en assist. Kanadensaren Ryan Ellis satte Nashvilles avgörande straff.

Det är första gången den här säsongen som Nashville vinner på förlängning eller straffar. Hittills har laget fem förluster efter förlängning och tre förluster på straffar.

Filip Forsberg har nu gjort två mål på sina fyra senaste matcher. 22-åringen börjar hitta formen efter den tröga säsongsinledningen där den annars tillförlitlige målskytten endast gjorde två mål på sina 27 första matcher.

Förra säsongen gjorde han imponerande 33 mål i NHL:s grundserie.

– Jag bara satte fram klubban den här gången, men nu har jag i alla fall två mål på de senaste matcherna och det är väl det hittills bästa i år, säger Filip Forsberg till Aftonbladet.

I Calgarys bortamöte med Arizona gjorde svenske Tre Kronor-centern Mikael Backlund sitt sjätte mål för säsongen när han kvitterade till 1-1 i 4-2-segern.

TT