Chelsea ryckte och Zlatan nätade

TT-SPORT

Fotboll. Cesc Fàbregas väntade till 16:e omgången med att göra säsongens första mål för Chelsea.

Desto viktigare var det.

1-0 mot Sunderland betydde ett ryck i toppen av Premier League.

Samtidigt fixade Zlatan Ibrahimovic tre poäng åt Manchester United med sitt sena segermål mot Crystal Palace.

Evertons 2-1 på Arsenal öppnade för en sexpoängsledning om Chelsea gjorde jobbet borta mot Sunderland och Fabregas slog till med ett vackert mål redan i första halvlek.

Det stod sig matchen ut.

Sebastian Larsson fick spela den sista dryga halvtimman för Sunderland och är nu på gång på allvar efter sin skada.

Liverpool ny tvåa

Favoriterna höll över hela linjen i onsdagskvällens omgång. Liverpool, ny serietvåa tack var bättre målskillnad än Arsenal, gjorde det med råge. Adam Lallana gjorde två av målen i den övertygande 3-0-segern borta mot Middlesbrough.

Tabellfyran Manchester City har haft det jobbigt men tog alla tre poängen hemma mot Watford tack vare Pablo Zabaletas och David Silvas mål.

Även femman Tottenham hade en kul kväll. 3-0 hemma mot Hull efter tvåa mål av dansken Christian Eriksen.

Sent mål av Zlatan

Wayne Rooney var tillbaka i Manchester Uniteds startelva - och fick en ny chans att tangera Bobby Charltons mångåriga rekord på 249 mål. Men lagkaptenen har inte fått det att lossna ordentligt den här säsongen. Han klev in på Selhurst Park med bara tre gjorda mål för United sedan augusti.

Och han står kvar på tre.

I stället fixade Paul Pogba 1-0 sedan Zlatan Ibrahimovic - med armen - spelat fram fransmannen. Men Crystal Palace kvitterade genom James McArthur. Juan Mata fick ett mål bortdömt för en tveksam offside och borde fått en straff för en klar hands.

Men när det verkligen gällde klev Ibrahimovic fram och vinklade in segermålet med bara några minuter kvar. Det var hans nionde i ligan.

Erkände hands

– Jag skulle velat göra det tidigare, men tillfället kom, en bra boll från Paul (Pogba). Jag försökte egentligen bara träffa målet och tack och lov gick bollen in, sade Ibrahimovic till Viasat.

Han bekräftade också att det var hands vid Pogbas 1-0.

– Det gick snabbt. Jag tror att bollen nuddade min hand och gick vidare till Paul via magen.

Jonas Olsson spelade sin första match från start på sex veckor när West Bromwich slog Swansea med 3-1 och José Rondon bjöd på ett hattrick.

Stoke och Southampton spelade 0-0 och West Ham slog Burnley med 1-0.

TT