Växjö vände och vann mot Örebro

TT-SPORT

Ishockey. Växjös Tuomas Kiiskinen trivs mot Örebro.

För två månader sedan blev han matchhjälte med ett läckert volleymål.

Och i returen på onsdagskvällen vände han matchen med två mål när Växjö vann med 3-2 i Behrn arena.    

– Jag har sagt tidigare att jag hålla honom som en av series bästa forwards. Han har en otroligt hög lägstanivå. Och hankliver fram i viktiga lägen, säger Växjös tränare Sam Hallam till TT.

Både Örebro och Växjö kom till mötet i Behrn arena med varsin straffvinst i bagaget. På annandagen såg dock Växjö länge ut att åka hem från Globen med tre poäng - men Djurgården kvitterade med några hundradelar kvar av den tredje perioden.

– Den här segern känns extra rolig eftersom vi släppte iväg en poäng i Globen. Det var mentalt viktigt att vi klarade av att hantera en uddamålsledning, säger Sam Hallam.

Smakstart

Men Örebro fick en smakstart. Efter knappt två minuter tråcklade forwardsveteranen Johan Wiklander in matchens första mål efter att Viktor Andrén, som fick chansen mellan stolparna, släppt en retur.

Sen presenterade finländaren Tuomas Kiiskinen sig i Behrn Arena - och vände matchen med mål i två öppna lägen.

– Skönt att göra mål igen, det var ett tag sedan, säger Tuomas Kiiskinen efter matchen.

Först kvitterade Växjös forward när han satte pucken mellan benen på Örebromålvakten Julius Hudacek.

– Lite tur kanske och jag måste tacka Robert (Rosén) för passningen, säger Kiiskinen.

Och två minuter före periodpausen gav Kiiskinen Växjö ledningen när han helt fri tryckte in pucken i öppen bur.  

– Svårt att missa där. Men hela anfallet var snyggt.

Nio mål

Tuomas Kiiskinen fick en målmässigt trög start på säsongen och har varit inne i en ny måltorka på slutet - men nu är han uppe i nio fullträffar i SHL.

Och han trivs särskilt bra mot just Örebro - senast lagen möttes i Växjö i slutet av oktober blev den finläska landslagsspelaren matchhjälte med ett läckert volleymål.

– Fast jag minns faktiskt inte att jag gjorde ett volleymål då. Jag har ju gjort några sådana i år.

Efter Tuomas Kiiskinens succéperiod mot Örebro stannade målfabrikation vid två fullträffar och andra perioden förblev mållös i Behrn arena. 

Men knappt halvvägg in i den tredje perioden utjämnade Örebros måltjuv Libor Hudacek till 2-2. Och när sex minuter återstod av ordinarie tid fastställde lagkaptenen Liam Reddox slutresultatet när han skickade iväg en puck som på något märkligt sätt letade sin sig in bakom olycklige Julius Hudacek.

TT