Svenska superstjärnan går för drömdubbel

Av:  Linnéa Engholm/TT

Volleybollstjärnan Isabelle Haak är på väg mot en dubbel. På söndag kan hon vinna säsongens andra stora titel med turkiska Vakifbank.

– När man vinner vill man bara göra det igen och igen, säger hon inför Champions League-finalen.

Efter en lång säsong i den turkiska ligan fick Haak och hennes Vakifbank för en vecka sedan lyfta pokalen som mästare, för fjärde gången i rad.

– Man kan väl inte annat än att må bra men man är lite sliten. Man tänker inte lika mycket på att man är trött eftersom man har vunnit, det känns bara bra, säger hon.

Någon mättnad på titlar finns inte hos 22-åringen.

– Nej! När man vinner vill man bara göra det igen och igen.

”Väldigt jämna”

Nu väntar säsongens viktigaste match, Champions League-finalen mot Conegliano. Fyra av de fem senaste upplagorna har haft det turkiska mästarlaget som en av finalisterna, och två av dem spelades mot just Conegliano. Sist det begav sig var det italienskorna som tog hem matchen med 3–2.

– Vi är väldigt jämna och det är alltid en spännande match. Man får hoppas att man har en bra dag och att alla i laget är på topp, säger Haak om motståndet.

Hur det kommer att gå har hon svårt att sia om, men ligaavslutningen (3–0 mot Fenerbahce) lovar gott.

– Samtidigt är det bara en match och du har bara en chans så det gäller att lägga all energi på den, säger Haak.

”Är så nyfiken”

Den egna formen är bra, i ligafinalen utsågs hon till matchens bästa spelare på sin position. Men en veckas spelledighet är ändå välkommet.

– Sen kommer min bästa kompis i veckan så det blir skönt att bli lite distraherad och tänka lite på det vanliga livet, säger hon. Sen är det fokus på finalen.

Men förutom sin egen match, kommer hon försöka följa veckans (fredag-lördag) träningslandskamper för landslaget mot Estland i Ängelholm.

– Det ska bli jättekul att följa dem. Jag har frågat alla spelare, för jag är så nyfiken, hur det känns med ny tränare och nytt schema så jag vill absolut kolla, säger Haak.

Matcherna blir de första under nya förbundskaptenen Lauri Hakala, och en viktig uppladdning inför European Silver League-matcherna under försommaren.

– Man får se hur det blir i match men jag hoppas såklart att det blir en bra kombo med allt och att vi lyckas vinna Silver League, säger Haak.

”Jättekul”

Blir det som Haak vill, får Sverige spela Golden League nästa år.

– Det skulle betyda mycket att vi får spela Golden League, mot ännu bättre motstånd som kan ge oss förberedelse inför EM nästa sommar. Så det är väldigt viktigt att se att det går framåt.

Publisert: