Denver hyllar sina NHL-hjältar

Gustav Sjöholm/TT

Publicerad 2022-06-28

Det blev både illegala fyrverkerier och trafikkaos när Denver firade sina NHL-hjältar.

Senast Stanley Cup var i Denver var under Peter Forsbergs storhetstid. När Colorado besegrade Tampa Bay i den sjätte finalmatchen kunde en förlösande jubel höras över staden. Colorado blev det första laget sedan 2019 att vinna över Tampa Bay i en slutspelsserie.

– Jag växte upp med en bild på väggen av ett Stanley Cup-lag, 2001 års Colorado Avalanche. Min dröm har varit att en dag vara på den bilden i den här tröjan. Vi gjorde det, säger lagkapten Gabriel Landeskog enligt The New York Times.

Den stora trofén var något stukad efter det att forwarden Nicolas Aube-Kubel satte ned den väl hårt i isen inför lagfotograferingen.

Polisen hade inför den sjätte finalmatchen uppmanat människor att fira med stil vid en eventuell seger. Och även om mängder med segerrusiga supportrar fyllde stadens centrum gick firandet i stort sett lugnt till under natten, även om person greps för att ha avfyrat någon form av fyrverkerier på ett olagligt sätt.

Denverpolisen fick uppmana fordonsförare att ta det försiktigt i de centrala delarna av staden ”försök inte att köra igenom folksamlingar. Snälla kör och fira försiktigt”, skrev myndigheten på Twitter.

Några butiker som höll öppet sålde direkt slut på sina Stanley Cup-prylar.

När flygplanet med pokalen landade på flygplatsen i Denver på måndagen hyllades den med sprut från vattenkanoner och ett rejält pressuppbåd.

Men firandet är långt i från över. På torsdag ska spelarna hyllas med parad.