Beslut om handbollsfinalen kan komma i kväll

Av:  TT

IFK Skövde (bilden) förlorade fredagens match mot Ystads IF, vilket gav skåningarna SM-guldet.
IFK Skövde (bilden) förlorade fredagens match mot Ystads IF, vilket gav skåningarna SM-guldet.

IFK Skövde har lämnat in en protest efter SM-finalförlusten i handboll.

Redan i kväll håller Svenska handbollförbundet ett möte.

– Vad det landar i vill jag inte spekulera kring, säger protestutskottets ordförande Ralf Lundberg till Skaraborgs Allehanda.

Jack Thurins mål under de absoluta slutsekunderna av ordinarie tid hade inneburit seger med 33–32 till IFK Skövde – men målet dömdes bort med bedömningen att slutsignalen hunnit ljuda innan bollen passerade mållinjen.

I stället gick matchen till förlängning och shootout där Ystads IF vann och därmed säkrade SM-guldet.

IFK Skövde lämnade in en protest efter sekunddramat, en protest som Svenska handbollförbundet nu tagit del av.

I kväll kommer ett möte hållas.

– Teoretiskt kan mötet gå så långt i kväll att vår tjänsteman som sitter med kan sammanställa något. I så fall kommer vi förmodligen skicka tillbaka svar till alla berörda i morgon bitti. Men det vet vi inte förrän efter mötet, säger protestutskottets ordförande Ralf Lundberg till Skaraborgs Allehanda.

På frågan om vad som kan hända svarar Lundberg:

– Jag passar på den. Vi har fått in protesten, och vi har lite filmsekvenser. Vi får gå igenom det tillsammans och ta det därifrån. Vad det landar i vill jag inte spekulera kring.

IFK Skövdes sportchef Ulf Nyström sade tidigare i helgen att han inte har några större förhoppningar om att få igenom protesten.

– Jag har inga förhoppningar alls, men om inte annat tycker jag att man ska göra det för att markera, sade han till Skaraborgs Allehanda då.

Publisert: