Luleå stänger flygplatsen vid SM-guld

Av:  Sebastian Wognsen/TT

Flygplatsen stängs vid eventuellt SM-guld. Arkivbild.
Flygplatsen stängs vid eventuellt SM-guld. Arkivbild.

Luleå kan vinna sitt första SM-guld på herrsidan sedan 1996 vid vinst i Karlstad. I fall det blir så kommer Luleå att stänga flygplatsen för allmänheten – allt för att undvika 1996 års kaos.

När 1996 års upplaga vann SM-guld utbröt kaosscener på Luleå flygplats. Alla ville vara med och gratulera sina guldhjältar. I år kommer det inte att upprepas.

Till skillnad från match fyra, då laget övernattade i Karlstad på grund av flygplansstrul, kommer laget att flyga direkt hem under natten.

I fall Luleå vinner mot Färjestad ikväll tar de klubbens blott andra SM-guld.

Representanter från klubben avråder supportrar från att åka ut till flygplatsen för att gratulera sina eventuella hjältar.

– Det är inte som det var 1996, då det bara vara att gå rätt in. Och det är inga andra flyg som går mitt i natten, då de kommer att landa, så flygplatsen kommer vara stängd. Det bättre att alla som ska se matchen i Coop Norrbotten Arena stannar där, för laget kommer att komma dit någon gång under natten, säger Ann-Christine Viklund, som inte bara är styrelseledamot i Luleå Hockey – utan också är chef på Luleå Airport, till NSD.

Publisert: