Tottenham nära CL-miss – föll mot Liverpool

TT

Publicerad 2024-05-05

Mohamed Salah gjorde ett av målen på Anfield.

När Dejan Kulusevski byttes ut hade svenskens Tottenham blivit överkört i en timme.

Liverpool vann med 4–2, efter två sena tröstmål från gästerna.

Tabellfyran Aston Villa förlorade tidigare på söndagen borta mot Brighton, där João Pedro gjorde matchens enda mål i 87:e minuten. Ett tacksamt resultat för Tottenham, som jagar Aston Villa i kampen om den sista Champions League-platsen.

Men ”Spurs” tog inte möjligheten att krypa närmare Birminghamklubben inför slutomgångarna. I stället åkte laget på fjärde raka förlusten i Premier League-fotbollen – och det med besked.

Mohamed Salah nickade in Liverpools 1–0 efter drygt en kvart och Andy Robertson utnyttjade en retur till 2–0 strax före paus.

I andra halvlek fortsatte målen att trilla in på Anfield. Cody Gakpo använde skallen för att göra 3–0 innan Harvey Elliott läckert knorrade in fyran i krysset med vänsterfoten.

Med mindre än en timme spelad såg Tottenham ut som ett slaget lag. Reduceringar från Richarlison och Son Heung-min snyggade till siffrorna och gav visst hopp, men målen var till slut utan värde.

Tottenham har tre matcher kvar och behöver vinna alla tre, samtidigt som Aston Villa inte vinner någon av sina återstående två, för att kunna nå fjärdeplatsen som ger Champions League-spel.

Tabelltrean Liverpool har fortfarande en teoretisk chans att vinna ligan, men då måste både Arsenal och Manchester City stå för en högst osannolik totalkollaps i titelracet.

Längre ned i tabellen slåss en annan storklubb för att åtminstone få spela i Europa kommande säsong. Chelsea klättrar till sjundeplatsen efter att ha stått för helgens överkörning i Premier League: 5–0 i derbyt hemma mot West Ham. Nicolas Jackson blev tvåmålsskytt för ”The Blues”.