Hyllad Lindelöf växer vidare

VM-kval. Victor Nilsson Lindelöf - där finns en klippa att bygga landslaget runt, tycker en hyllande förbundskapten Janne Andersson om sin unge mittback.

Och Benfica-backen tar gärna för sig.

– Ouf, så bra han är. I honom har vi en blivande stormittback, om han inte redan är det, sade förbundskaptenen till Kanal 5.

Tack tack, svarar Nilsson Lindelöf.

– Det är väldigt roligt att höra. Det är kul att han tycker att jag gör det bra. Jag kände att det gick bra för mig i dag. Jag har inte riktigt fått visa upp i landslaget det som jag kan med bollen och jag känner att jag fick till det i dag.

22-åringen har bara gjort åtta landskamper hittills men tycks växa hela tiden - även i samspelet med lagkapten Andreas Granqvist.

– Ju mer matcher och ju mer träningar vi har tillsammans så lär man känna varandra mer. Det känns bättre och bättre för varje dag, säger Nilsson Lindelöf som gärna går fram offensivt.

– Jag vill ju göra det och sätta fart på anfallen. I ett sådan här match så finns det lägen att göra det och det kändes bra.

Med erfarenheten kommer också en modigare mittback.

– I början så vill man ju komma in i det och man spelar lite enklare, men ju mer matcher man har och ju mer tryggare man känner sig här så kanske man vågar ta för sig lite mer, säger Victor Nilsson Lindelöf i Luxemburg.

Luxemburg, TT:s utsände

Publisert: