Kuhn: "Aldrig varit med om något liknande"

Uppdaterad 2016-10-27 | Publicerad 2016-10-25

Fotboll. Ett sargat Malmö FF åker till Falkenberg för att försöka säkra SM-guldet.

Poängkungen Magnus Wolff Eikrem är den senaste spelaren att falla bort.

– Jag har aldrig varit med om något liknande, säger tränaren Allan Kuhn.

Magnus Wolff Eikrem, som svarat för 4 mål och 15 framspelningar, gjorde comeback i lördags (0-3-förlust mot Österund) efter en längre tids skadefrånvaro. Den skadade foten gjorde sig dock påmind och nu missar norrmannen matchen mot Falkenberg där MFF kan säkra SM-guldet.

– Det är klart att man gärna vill ha så många rutinerade spelare med som möjligt i en sådan ödesmatch, säger Allan Kuhn.

Berget tillbaka

Malmö har sedan tidigare lagkaptenen Markus Rosenberg (ljumskar) och Anders Christiansen (borta säsongen ut) på skadelistan. Mot Falkenberg saknas även den avstängda trion Rasmus Bengtsson, Oscar Lewicki och Yoshimar Yotún.

– Jag har aldrig varit med om något liknande, men det är som det är, säger MFF-tränaren.

Tillbaka i laget är dock Jo Inge Inge Berget, som var avstängd senast mot Östersund. Vid seger mot jumbon Falkenberg säkrar Malmö det allsvenska guldet om IFK Norrköping samtidigt förlorar mot Elfsborg. MFF-tränaren kommer naturligtvis ha koll på resultatet i Borås.

– Men det är först och främst vår egen match som är viktigast. Men på slutet tycker jag att det är viktigt att veta, sista 10-15 minuterna, säger Kuhn.

Över 3 000 bortafans

Över 3 000 MFF-supportrar ska ha köpt biljetter till matchen på Falkenbergs IP. Det innebär att mer än hälften av åskådarskaran kommer att hålla på bortalaget. Kuhn räknar med att supportrarna ska få se ett revanschsuget MFF, som ska studsa tillbaka efter 0-3-smällen i lördags hemma mot Östersund.

– Det ligger i Malmös dna. En sådan match som vi gjorde senast är det ingen som accepterar - inte spelarna, inte tränarna och inte ledarna. Det finns en revanschlusta, säger Allan Kuhn.

TT

Följ ämnen
Malmö FF