Jacobsen: "Behöver komma upp en nivå"

TT-SPORT

Handboll. Sverige kan fortfarande ta sig till semifinal i handbolls-EM.

Men då krävs förmodligen segrar mot både Frankrike och Tyskland.

– Vi behöver komma upp en nivå, säger Sabina Jacobsen.

Trots att allt förhandssnack hade handlat om de snabba nederländska kontringarna och omställningarna så var det just på det greppet Sverige föll. Nederländerna vann den första matchen i mellanrundan med 33-30.

– Det är inte bra när man vet vad de är bra på, men vi löser ändå inte det, konstaterar Sveriges lagkapten Sabina Jacobsen.

Semifinalplatsen är inte utom räckhåll för Sverige, men betydligt längre bort än vad den var när mellanrundan startade. Sverige kommer antagligen behöva vinna båda sina återstående matcher, mot först Frankrike och sedan Tyskland, för att sluta topp två i gruppen.

– Vi kan fortfarande vinna de fyra poängen. Just nu är man besviken men sedan är det nya tag och så ser man fram emot det i stället, säger Jacobsen, som tror att Sverige behöver spela bättre än vad man gjort hittills.

– Det som vi presterar mot Nederländerna räcker inte helt. Vi måste komma upp lite högre, vi måste få försvaret att fungera bättre.

För Ida Odén har EM hittills varit tungt målmässigt. Den svenska högernian har inte alls fått till avsluten, och har sämst skottprocent av de svenska spelarna så här långt: 21 procent.

Mot Nederländerna blev hon bänkad av förbundskaptenen Henrik Signell redan efter tio minuter, till förmån för Hanna Blomstrand.

– Jag vill alltid spela, så det är klart att det är tråkigt, säger Odén, som ändå inte tror att hon använt upp sina chanser i mästerskapet.

– Nej, det funkar inte så.

TT