Semifinalreceptet: två segrar till

TT-SPORT

Handboll. Minst två segrar till. Det tippar förbundskaptenen Henrik Signell är vad som kommer att krävas för att Sverige ska kunna nå semifinal i handbolls-EM.

– Det är tufft jobb, men möjligt, säger han.

Trots att spelet inte har klaffat till hundra procent ligger Sverige etta i den nya tabell som skapats till mellanrundan, där de tre bästa lagen från grupperna A och B går in.

Sverige och Serbien kom båda från Stockholm med tre poäng, Spanien med noll och lagen från Kristianstad - Frankrike, Nederländerna och Tyskland - med två poäng var.

– Det är klart att det stärker oss någonstans att vi ser oss högst upp där i tabellen, även om det inte betyder så mycket nu när det är så pass jämnt och många poäng att spela om. Men vi känner ju att vi är med i matchen på ett bra sätt, men vi får inte tro att den där tabellen gör någonting åt oss, säger Henrik Signell.

Grupp B blev ett riktigt getingbo, där lagen som gick vidare alla slog Polen - och varandra. Tyskland slog lite oväntat Nederländerna, som sedan vände och vann i en dramatisk match mot Frankrike.

– Alla andra lag har också haft problem med motståndare och grupperna har varit ganska jämbördiga, så vi är inte enda laget som har förlorat någon match eller haft någon lite sämre insats, säger Signell.

De två främsta lagen i gruppen går vidare till semifinal.

– Det är lag vi absolut kan slå, men också förlora mot. Två vinster, det ger oss nog en ganska bra möjlighet att gå vidare.

TT