Både Bayern och Barcelona kvitterade

Stockholm. Förmågan att reda ut en pressad situation.

Det är en definition på ett riktigt bra lag.

Bayern München och Barcelona tillhör kategorin - och visade det än en gång.

Båda kom tillbaka från underläge och lyckades få 1-1 mot Manchester United respektive Atlético Madrid i Champions Leagues två första kvartsfinaler.

Nemanja Vidic nickade backande in Wayne Rooneys hörna och sju månaders frustration lämnade struparna i ett kollektiv urvrål på Old Trafford. Det hånade, plågade Manchester United fick hål på ett Bayern som glömt hur det känns att förlora. Dock inte hur förluster undviks.

Nästan exakt samtidigt, på Camp Nou, drog inhopparen Diego - han ersatte lårskadade Diego Costa redan efter en halvtimma - på ett mäktigt högerskott som skruvade sig utåt men inte värre än att bollen borrade sig in i krysset.

1-0 till Atlético Madrid.

Men på den dryga halvtimma som återstod tog Bayern och Barcelona över fullständigt. Tio minuter efter Vidics nick tryckte Bastian Schweinsteiger in kvitteringen.

– Det är inte lätt när motståndaren försvarar så djupt och stänger ytorna. De tog ledningen, så vi är nöjda med 1-1, säger Arjen Robben, holländaren som hade en riktigt bra chans tidigt i matchen.

Barcelona fick vänta lite längre, men med 20 minuter kvar frispelade Andrés Iniesta fram Neymar till 1-1.

Barcelona radade upp chanser, liksom Bayern - men United visade att det finns gott om karaktär kvar i laget och Atlético varför man leder spanska ligan under Diego Simeones ledning.

Den stora utmaningen kommer nästa vecka för Barcelona. Kan man klara ett resultat i Madrid som betyder semifinal?

– Vi hade bollen mest och chanserna men de gjorde ett bra jobb bakåt. Det här är inget bra resultat för oss, säger Xavi i Barcelona.

– Vi ser fram emot att spela en liknande match i andra mötet, att stänga dem och slå till på kontringar, säger Atléticos belgiske målvakt Thibaut Courtois.

För Bayern München är läget mer gynnsamt, men de regerande mästarna får klara sig utan Schweinsteiger, som fick rött kort när han drog på sig sin andra varning i slutminuterna. Även Javi Martinez är avstängd i returen på Allianz Arena.

Barcelona riskerar att få spela utan mittbacken Gerard Piqué som klev av tidigt. Diego Costa är med stor sannolikhet inte med. Atlético Madrid bekräftade redan under matchen att han sträckt en bakre lårmuskel.

TT

Publisert: