Då kan Premier League avgöras med playoff

Av:  Linnéa Engholm/TT

Manchester Citys Kevin De Bruyne gjorde fyra mål när City vann över Wolverhampton.
Manchester Citys Kevin De Bruyne gjorde fyra mål när City vann över Wolverhampton.

Det kan bli playoff som avgör om Manchester City eller Liverpool tar hem Premier League. Efter fyra nya mål från Kevin De Bruyne och 5–1 mot Wolverhampton sitter dock Manchester City i förarsätet.

Premier League är snart över för denna säsong. De två topplagen Manchester City och Liverpool har bägge två matcher kvar att spela av ligasäsongen. Avgörandet kan dröja in till den sista matchen, eller ännu längre än så.

Manchester City kom till mötet med Wolverhampton i vetskapen om att sju poäng på de tre sista matcherna skulle räcka för att säkra ligatiteln.

Och efter fyra mål av Kevin De Bruyne och seger med 5–1 kan man räkna in tre av dem. Nu behövs alltså fyra poäng på de två återstående matcherna, förutsatt att Liverpool vinner sina sista matcher.

Men om City misslyckas med uppgiften att ta sina fyra poäng kan det bli en playoffmatch om ligatiteln. Då har nämligen två av fyra villkor för en sådan uppfyllts sedan lagens båda inbördes möten slutat 2–2.

För att en 39:e och avgörande match ska spelas måste lagen nu ”bara” ha samma målskillnad och antal gjorda mål. Det blir dock en utmaning för Liverpool som måste ta in sju mål på City på två matcher.

Publisert: