"Behöver lite mer rockstars i skridskovärlden"

Av:  TT

"Det vore lite kul att försöka göra sporten lite hetare än bara snack om gummitrikåer och klappskridskor, säger Nils van der Poel om sitt nya Instagramkonto.
"Det vore lite kul att försöka göra sporten lite hetare än bara snack om gummitrikåer och klappskridskor, säger Nils van der Poel om sitt nya Instagramkonto.

Skridskovärldsmästaren Nils van der Poel har hållit en låg profil på sociala medier. Men nu startar han efter påtryckningar ett Instagramkonto.

– Jag har faktiskt inte varit så förtjust i det, erkänner OS-hoppet.

Man kan kalla Nils van der Poel för den ofrivillige instagrammaren. Efter att ha legat lågt i alla sociala kanaler under hela sin karriär öppnade han i onsdags ett konto på Instagram.

– De har varit på mig de sista halvåret och vill att jag ska göra det. Och jag har inte varit så sugen på det, säger han.

”De” som fick honom att tänka om var några kompisar. De hjälpte honom att sätta upp kontot.

– Ganska många polare har varit på mig. De vill se vad jag gör.

Redan efter ett dygn hade han mer än 1 000 följare trots att det bara fanns två inlägg på kontot. Och antalet följare växer nu för varje dag.

Påtryckningar från sin manager

Bakom beslutet att öppna kontot finns också påtryckningar från hans manager. I kontakten med sponsorer ställs ofta frågan hur många följare van der Poel har.

TT: Hur ska du fylla kontot med innehåll?

– Jag har ingen masterplan. Jag borde snacka med nån om hur jag ska göra det här, säger han och skrattar.

Men kanske låter han mer naiv än vad han är. Det finns redan ett serie inlägg skrivna som väntar på att bli publicerade.

– Jag har cyklat downhill, det kommer. Det kommer säkert lite fallskärmsbilder. Och sen tror jag det kommer en del skridskogrejor när säsongen drar igång. Och jag har lite tur. Det tas en hel del foton och de flesta är snälla och delar med sig, säger van det Poel.

Sen hoppas han kunna skapa kontakt med andra skridskoåkare på toppnivå från hela världen.

Rockstars i skridskovärlden

– Jag tycker det vore roligt om man kunde få till lite dialog. Vi behöver lite mer ”rockstars” i skridskovärlden, vi behöver lite intriger. Det vore lite kul att försöka göra sporten lite hetare än bara snack om gummitrikåer och klappskridskor, säger han.

Han kommer att varva inlägg på svenska och engelska. Samtidigt inser han att sponsorerna säkert vill bli exponerade.

– Men inledningsvis tänker jag att det blir för mina polare. Och ska jag vara ärligt, tycker det är lite roligt också.

”Lite enformigt”

Planen att hoppa mycket fallskärm i Västerås fick ge vika för omsorg om den inflammation som besvärat honom under våren. Den hindrar honom också från långa löppass.

– Springer jag så irriterar det. Så då får jag avstå från det. Cykel är nästan det enda alternativet. Men det blir lite enformigt, erkänner han.

Nu ser han fram emot hösten. Han planerar att gå på is i oktober och siktar först på de fyra världscuptävlingarna under november och december som också är kval till OS i Peking 2022.

Publisert: