Peterson efter segern: "Vi var bättre"

Elvira Knudsen/TT

Publicerad 2023-04-14

Rebecca Peterson. Arkivbild.

Sverige har under veckan storspelat i Billie Jean King Cup och under fredagen vann de gruppen.

Nu är laget ett steg närmare att ta sig upp till elitdivisionen.

– Det kändes som att vi var bättre om jag ska vara ärlig, säger Sverigeettan Rebecca Peterson.

Sverige är vidare i Billie Jean King Cup. Laget som består av Rebecca Peterson, Caijsa Wilda Hennemann, Kajsa Rinaldo Persson och Jacqueline Cabaj Awad slog Serbien och därmed vann gruppen i sin division.

Sverige har genom gruppsegern redan säkrat plats i höstens playoff-match. Lördagens drabbning mot Ungern är en placeringsmatch.

– Det känns bra och jag är väldigt stolt över alla tjejer i laget. Det här är en lagvinst. Nu har vi uppnått ett av delmålen, men vi har fortfarande en match kvar i morgon, säger den svenska stjärnan Rebecca Peterson till TT.

Inför de avgörande matcherna mot Serbien var det just Serbien som toppade gruppen med fyra vinster och noll förluster. Trots det såg Sverige sig själva som favoriter.

– Det kändes som att vi var bättre om jag ska vara ärlig. Vi tänkte att det här tar vi.

Under veckan som gått har laget spelat matcher varje dag och nu står de här som gruppsegrare.

– Det har varit väldigt många tuffa matcher men vi är starka i de viktiga matcherna och det är kul att se. Alla ger 100 procent oavsett om man spelar eller sitter vid sidan, säger Peterson och fortsätter:

– Vi sa det innan vi kom hit att målet var att vinna gruppen och nu ska vi vinna i morgon också. Det är sista dagen så det är bara att ge allt, finns inget att spara på.

Rättelse: I en tidigare version uppgavs det att lördagens match mot Ungern är för en playoff-plats. Rätt ska vara en placeringsmatch.