Lampards varning – PL startar för tidigt

Av: TT

Publicerad:
Chelseas Frank Lampard, höger, tillsammans med Reece James efter FA-cupfinalförlusten mot Arsenal. Arkivbild.
Foto: Catherine Ivill/AP/TT
Chelseas Frank Lampard, höger, tillsammans med Reece James efter FA-cupfinalförlusten mot Arsenal. Arkivbild.

Premier League är planerad att starta knappt tre veckor efter Champions League-finalen.

Chelseas tränare Frank Lampard ser problem.

– För mig känns det för tidigt att spelarna ska börja spela igen den 12 september, säger han.

De stora europeiska herrligorna har nu avslutats efter uppehållet för coronapandemin och den här veckan är det dags för Champions League och Europa League att återupptas.

Chelsea, Manchester City, Manchester United och Wolverhampton är de kvarvarande engelska lagen, som om bara drygt fem veckor ska inleda nästa Premier League-säsong. Den engelska ligan har satt startdatumet till den 12 september. Enligt nyhetsbyrån Reuters är förbehållet att klubbarna som är kvar i de europeiska turneringarna ändå ska få ett uppehåll på minst 30 dagar.

Ännu finns inget spelschema, men Chelseas tränare Frank Lampard ser problem.

"Spelarna behöver paus"

– Även vid värsta tänkbara scenario, att vi inte går vidare mot Bayern, så känns det för mig för tidigt att spelarna ska börja spela igen den tolfte, säger han.

Ett skadedrabbat Chelsea förlorade i lördags FA-cupfinalen mot Arsenal. Lampard tror att belastningen och det tajta spelschemat är huvudanledningarna.

– Spelarna behöver en paus. Det är därför vi har spelare som dels drog varsin baksida (i finalen) och dels behövde lämna återbud före matchen.

"Allvarligt"

Chelsea gästar Bayern München i returen i åttondelsfinalen i Champions League i Tyskland på lördag och måste då vända ett 0–3-läge från hemmamötet i London i mars för att ta sig vidare. Finalen spelas i Lissabon den 23 augusti, bara knappt tre veckor före PL-starten.

Frank Lampard vill att ligan ska ha i åtanke att alla lag bör starta säsongen på lika villkor, innan spelschemat spikas.

– Jag vill att Premier League ska se allvarligt på det. Förhoppningsvis ger de oss en rättvis start på nästa säsong. Som en klubb som tävlar i Champions League förtjänar vi det, säger Chelseas tränare.

Publicerad: