Leksand rycker i toppen

Publicerad:
Uppdaterad:

Leksand. Leksand vann toppmötet mot Malmö med 3-1 och rycker i den allsvenska toppen då både AIK och Växjö förlorade sina matcher.

– Vi jobbar för varandra på ett annat och bättre sätt nu, sade Leksands siste målskytt Jesper Ollas.

Lekand och Malmö bjöd på hockeyunderhållning i elitserieklass, åtminstone i de två första perioderna. Bra tempo, fysiskt spel och mängder av chanser. Utan storspel av Joacim Eriksson i hemmamålet och Markus Svensson i Malmös mål hade det kunnat bli ett riktigt målkalas.

Leksand var det bättre laget och hade ett bra grepp om matchen, även om man backade hem lite väl mycket i slutet av sista perioden. Då fick 19-årige Joacim Ericsson briljera, speciellt när Kim Staal hade ett jätteläge i slutet.

– Grymt skönt, bättre än så här blir det inte. Jag är nöjd med min egen insats men hade bra hjälp också, sade Ericsson som förra säsongen spelade i Brynäs juniorlag som vann SM.

Ericsson storspelade framför ögonen på bland annat Brynäs-målvakten Jacob Markström, som fanns i publiken. Honom hoppas Ericsson kunna konkurrera med senare under säsongen.

– JVM är mitt mål, men det är långt dit än, sade han.

Leksands ståplatspublik har i flera säsonger skanderat "krigare" för att få sina favoriter att stå upp när det gäller. Det har varit si och så med det tidigare, på vissa håll. Mot Malmö stod hela laget upp för varandra.

– Det är lite annan känsla i gruppen den här säsongen. Alla är beredda på att göra skitjobb för att hjälpa varandra. Vi har höjt lägstanivån och det finns en annan trygghet än tidigare, sade Leksands Jesper Ollas.

AIK vände 0-2 till 3-2 borta mot Borås men hemmalaget fick ändå sista ordet tack vare två mål sista kvarten. Andra raka förlusten för AIK som på söndag tar emot Leksand.

Sundsvall chockstartade mot Växjö, hade 4-1 efter en period och vann till slut med 5-3. Björklöven vann 1-0 borta mot Almtuna och överlämnade jumboplatsen till Oskarshamn.

TT

Publicerad: