TT-Sport

Loeb roffade åt sig ledningen

TT-SPORT

Stockholm. Mikko Hirvonen ledde norska rallyt fram till fredagens nionde och sista sträcka. Med bara sjunde bästa sträcktid fick finländaren se sig passerad i sammandraget av regerande världsmästaren Sebastian Loeb, Frankrike.

Avståndet mellan ettan och tvåan är dock bara 2,6 sekunder och i målfållan gick spekulationerna att Hirvonen släppt fransmannen förbi sig med flit. Att starta som nummer två kan nämligen vara en fördel då Loeb, Citroen, blir den som får ploga sig fram på de snöiga vägarna.

Hirvonen, Ford, insisterade dock på att han gärna varit i ledningen:

– Mina bakdäck är helt slut - jag försökte verkligen. Vi hade mer däckslitage än Citroen. Det här var verkligen inte min avsikt, nu har vi mycket att ta igen. Det kommer att bli en hård kamp i morgon, sade finländaren till rally-VM:s hemsida.

Loeb gladde sig åt ledningen - och snön.

– Det är riktigt kul att köra så här. Jag tryckte på ordentligt, tog lite risker ibland men vi är här okej och ligger bra till inför morgondagen. Om jag fick bestämma skulle jag dock vara tvåa på vägen men jag tror inte det kommer göra så stor skillnad, sade fransmannen.

Trea ligger finländaren Jari-Matti Latvala, Ford, med drygt 23 sekunder upp till landsmannen. P-G Andersson saknar en permanent arbetsgivare i årets rally-VM men kör norska rallyt i en Skoda och ligger sexa. På fredagen tog han karriärens första sträckseger, dagens sjätte, och följde sedan upp med att även vara snabbast på sträcka sju.

– Jag ska vinna ytterligare två i morgon, sade en glad svensk.

TT

Publisert:

Aftonbladet

/

Senaste Nytt

/

TT-Sport