TT-Sport

Ljungberg tränar med Halmia

TT-SPORT

Stockholm. Seattle-proffset Fredrik Ljungberg är tillbaka hemma i Halmstad och spelar fotboll - med Halmia.

– Kul att få röra en boll igen, sade en glad Ljungberg till Hallandsposten efter träningen på tisdagskvällen.

De som såg division 2-lagets tisdagsträning blev nog minst sagt överraskade. Ljungberg, som haft stora skadeproblem och inte spelat någon match sedan EM-förlusten mot Ryssland i somras, var med på träningen.

Ljungberg opererades i höften strax före jul, något som kan göra att han missar Seattles premiär mot New York den 19 mars. Men Ljungberg är hoppfull:

– Jag ligger långt före tidsschemat eftersom det normalt sett ska ta fyra månader innan jag är helt frisk. Därför gäller det naturligtvis att hålla igen och inte köra på för hårt så att det slår tillbaka, säger Ljungberg till tidningen.

Anledningarna till att det blev ett träningspass med Halmia och inte hans gamla klubb Halmstad är flera. Dels är Halmstad just nu på läger i Spanien och dels har Ljungberg flera gamla kompisar i Halmia:

– Eftersom jag känner både Abbe (Hintsa), Peter (tränare Lindau) och några andra i laget och har följt Halmia en del tyckte jag att det kunde vara kul, säger Ljungberg som verkar längta till Seattle dit han återvänder om två veckor:

– Där ska tydligen vara tio grader nu - lite bättre än här, säger han.

TT

Publisert:

Aftonbladet

/

Senaste Nytt

/

TT-Sport