Bengtsson testar Baryards Baltimore

Publicerad 2015-03-10

Ridsport. Ryttarstjärnan Malin Baryard Johnsson har länge sett Baltimore som en häst för OS i Rio de Janeiro.

Så kan det bli.

Men med Rolf-Göran Bengtsson i sadeln?

– Hästen är hos mig och vi ska känna oss för, säger Bengtsson till TT.

Tidningenridsport.se avslöjade på tisdagen att hingsten just nu är på Bengtssons anläggning i Breitenburg i norra Tyskland. Skälet är att Baryard Johnsson känner att hon inte fått den utveckling hon hoppats med Baltimore.

– Det är ett beslut som Malin tagit tillsammans med ägaren Magdalena Larsson. Skälet till flytten är att Malin känt att hon inte riktigt kommit i mål med hingsten och därför har Rolf-Göran lovat att prova, säger Pelle Baryard till tidningenridsport.se.

Har hästen på prov

Den elvaårige, svarta hingsten har varit hos Baryard Johnsson i några år och setts som hennes framtidshäst efter Tornesch. Baltimore var aktuell för VM i Normandie i somras men drabbades under senvåren av en hjärtmuskelinflammation.

Sedan förra veckan står Baltimore i Bengtssons stall.

– Jag har egentligen inga kommentarer. Jag har hästen på prov. Det var inte meningen att det här skulle komma ut utan jag skulle prova hästen i lugn och ro. Det skulle inte bli något stort nummer av det här, säger Bengtsson till TT i samband med en clinic på Livgardet i Stockholm.

– Malin kom till mig när vi var i Göteborg (världscuptävlingarna)... Hästen är hos mig, det kan jag säga.

TT: Är det känsligt?

– Det är det ju alltid. Det är inte säkert att det blir någonting, då är det bara dumt att göra en massa grejer runt omkring det. Vi ska känna oss för tillsammans och sedan ska vi ha en ny diskussion, när vi vet hur det känns.

"Se vad som händer"

– Då får vi se vad som händer, hur situationen är med ägare och sponsorer, säger Bengtsson, 52.

– Jag har inte hunnit rida honom så mycket, men än känns det okej. Fast det är en annan sak att rida in på banan, säger han.

Sveriges främste hoppryttare tog nyligen beslutet att pensionera Casall efter den här säsongen. Testandet av Baltimore är ett led i Bengtssons letande efter en mästerskapshäst.

– Vi har några på gång, men inget som är färdigt att ge sig ut och tävla på Grand prix- eller världscupnivå.

Bengtsson sticker inte under stol med att han kan missa EM i Aachen i augusti.

– Tiden går fort. Jag ser det inte som kört, men det måste hända någonting under utesäsongen.

TT