TT-Sport

Fenninger vill slå till på nytt

TT-SPORT

Alpint. USA glänste i Österrike. Nu vill Anna Fenninger ge svar på tal. Igen.

– Vi vill inte fördärva hemma-VM för dem. Men vi vill ta hem medaljerna, säger super-G-vinnaren inför dagens störtlopp.

Lindsey Vonn jublade när hon korsade mållinjen som etta i tisdags. Men det blev till slut inget amerikanskt guld. I stället fick Anna Fenninger, som misslyckades på sin egen hemmaplan i Schladming 2013, fira VM-guldet.

Medan USA:s trupp tog fyra guld i Schladming, blev det bara ett för Österrike. I och med Fenningers och Hannes Reichelts super-G-vinster har alpnationen redan dubbelt så många guld som senast.

– Jag har alltid sagt att det är betydligt svårare på hemmaplan. Pressen är så mycket större hemma, säger den 25-åriga Fenninger.

– Här i USA är ingen intresserad av vad jag håller på med, så det är lättare för mig att ta medaljer här.

Att räkna bort de amerikanska åkarna är dock självklart inte aktuellt. Lindsey Vonn, som fick nöja sig med brons i tisdags, lär inte ge sig frivilligt, misstänker Anna Fenninger.

– Hon jobbar så otroligt hårt. Det var aldrig någon tvekan om att hon skulle komma tillbaka från sina skador och sätta nya rekord.

För svensk del står hoppet i dagens störtlopp till Kajsa Kling, som blev åtta i super-G:n i tisdags. Åreåkaren hade ställt in siktet högre än så och hoppas nu på revansch. Hon har fyra topp 10-placeringar i störtlopp den här säsongen och var fyra på den sista träningen i går.

– Jag tycker att störtloppet har gått bra på träning. Jag har lika mycket chans som alla andra som startar, säger svenskan.

TT:s utsände

Publisert:

Aftonbladet

/

Senaste Nytt

/

TT-Sport