Leksand rustar för kval

Publicerad:
Uppdaterad:

Leksand. Allsvenska serieledarna Leksand har rustat rejält inför kommande kvalserie. Två nya spelare är klara, totalt fyra har värvats på en dryg vecka.

– Vi är nöjda. Vi tar själva fullt ansvar för värvningarna och de ryms inom budget, säger Leksands vd Håkan Åhman.

Leksand förlorade allsvenska matchen mot Troja/Ljungby med 2-5 på onsdagskvällen, men behåller fortfarande serieledningen. Laget tog ledningen på hemmaplan efter fyra minuter men hade sedan inte mycket att säga till om. Kanske kan nyförvärven hjälpa klubben att vinna nästa match.

Leksand har nämligen varit väldigt aktivt på transfermarknaden senaste veckan. Fyra spelare kastas in i slutspurten av allsvenskan och den kommande kvalserien.

Finländaren Tony Virta, 37, har redan hunnit spela tre matcher för Leksand, målvakten Tom Dawson, 30, hämtades från KHL-laget Sibir Novosibirsk tidigare i veckan. Båda dessa har kontrakt säsongen ut.

På onsdagen blev även tidigare Brynäs-backen Antti Hulkkonen, 32, och Jussi Pesonen, 32, klara för Leksand, de kommer närmast från Ilves och har skrivit kontrakt även över säsongen 2010/11.

Fyra erfarna spelare som inte kommer till Dalarna gratis.

– Vi klarar dessa värvningar utan externa pengar, de ryms inom budget. Vi är nöjda med hur kontrakten utformats och det är också killar som brinner för att komma hit, säger Leksands vd, Håkan Åhman.

Även Patric Kjellberg, sportsligt ansvarig inom klubben, är nöjd med senaste veckan.

– Under säsongen har vi hela tiden utvärderat laget och letat efter pusselbitar på marknaden som skulle passa in hos oss. Detta är på intet sätt någon desperation att förstärka laget, säger Kjellberg.

– Tony Virta, som nu spelat några matcher, är vi väldigt nöjda med. Han tillför den kompetens vi hoppats på. Övriga tre spelare har vi scoutat väl, säger Kjellberg.

Frågan är hur länge Leksand har råd att satsa för att nå elitserien, om även satsningen denna säsong skulle gå i stöpet.

– Vi kommer att fortsätta utmana den cementering Hockeyligan har blivit. Nu har vi också en rejäl plattform av unga egna spelare att bygga på, den ska vi mycket noga ta vara på. Leksand kommer att vara fortsatt slagkraftigt, säger han.

TT

Publicerad: